Случаят Негован няма свой аналог в историята на България. Това

...
Случаят Негован няма свой аналог в историята на България. Това
Коментари Харесай

Криминалист: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

Случаят „ Негован ” няма собствен аналог в историята на България. Това съобщи криминалистът Ботьо Ботев в ефира на „ Здравей, България ", по NOVA.

„ Рано е да бъде открита самоличността на откритите тела във водоем край Негован. Една такава обстановка е извънредно комплицирана. Подчертавам, че случаи на разчленяване е имало доста в България, само че случаи с двойно ликвидиране с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има доста спекулации по случая ”, изясни той.

По думите му по проблема „ Негован ” има да се създадат доста неща, само че за доста малко време. „ Това е голяма работа от един голям екип – специалисти, оперативни служащи, следователи, прокурори и така нататък Този екип би трябвало да работи в синхрон. От тази позиция би трябвало да се уважат хората, които работят непрекъснато ”, акцентира той.

Според Ботев причинителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен претекст. „ Подобни убийства – да убиеш, а по-късно да разчлениш, са свързани с една изключително логика на психиката за дейностите на съответния причинител. Не би трябвало да се подценява и това, че да реализира тези дейности, той поема и избран риск да остави от ден на ден следи и информация, т.е. той би трябвало да има сериозен претекст, с цел да извърши това ”, сподели криминалистът.

Ботьо Ботев уточни, че по принцип сред причинителя и пострадалия има взаимна връзка. Той акцентира, че, в случай че бъде открита самоличността на телата, ще се откри и връзката с килъра.

Ботев изясни, че има доста случаи, при които убийството се прави на едно място и по-късно причинителят реалокира труповете. " Обикновено това се случва, когато убийството не е планувано ", уточни той и добави: " Убеден съм, че този случай ще бъде оголен ".
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР