Случаят „Наглите“ е един от най-знаковите разкрити престъпления през прехода.

...
Случаят „Наглите“ е един от най-знаковите разкрити престъпления през прехода.
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Ако днес трябваше да се срещна с Петър Христов, за да заловя "Наглите", щях да го направя



Случаят „ Наглите “ е един от най-знаковите разкрити закононарушения през прехода. Периодът 2009-2013 се е отчитал като най-успешният в битката с корупцията. Затова желая да изкажа признателност на всички чиновници, които си свършиха добре работата. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Като министър на вътрешните работи съм провел среща, с цел да се подкрепи разкриването на групата на „ Наглите “. Всичко това беше в съгласие с професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, а срещите се организираха в кабинета ми. В оня интервал имаше 18 отвличания. Целта ни бе да се запази живота на Румен Гунински, който беше похитен. Едва откакто той беше освободен, след предаване на рушвет, се организира интервенцията “, посочи Цветанов.

„ Килърите “ към този момент имат неоправдателни присъди доживотни с помощта на положителната работа на проверяващите “, акцентира някогашният вътрешен министър.

„ Петър Христов е индивидът, който подкрепя разкриването освен на това закононарушение, само че и на други. Ако през днешния ден би трябвало да взема още веднъж решение, щях да направя още веднъж тази среща, тъй като имаше престъпност, която уронваше престижа на България и водеше до отлив на задгранични вложения. Повече няма да разясня, тъй като всичко е в делото “, съобщи Цветан Цветанов.

„ Петър Христов е един заслужен човек. Той ще остане в паметта на всички, на които е помагал. Петър Христов е бил постоянно десен човек, дал своя вот е постоянно за дясната концепция. Затова симпатизираше и на ГЕРБ, само че в никакъв случай не е желал да влиза в политиката. Той не е давал публичност за случаите, при които е помагал “, безапелационен бе някогашният силов министър.

От думите му стана ясно, че упреците в този момент от страна на Българска социалистическа партия са неоснователни. Цветанов напомни това време, през 2013 година, когато бяха осъществени няколко убийства от Килърите и то по времето, когато Българска социалистическа партия са пристигнали на власт.

„ Заради последните убийства в страната ще имаме на следващия ден чуване на вътрешния министър, поканили сме основния прокурор и градския прокурор. Така във вътрешната комисия ще се срещнем с ограниченията, които се подхващат, с цел да не се ускори криминогенната конюнктура в страната. Държавата е по-силна от проведената престъпност “, безапелационен бе Цветанов. Той добави, че няма да се върнат времената, в които управляваха Българска социалистическа партия, визирайки интервалът, в който действаха бандите за отвличания.

Цветанов сподели още, че убитият в София предприемач се е страхувал само от възмездие от страна на членове на „ Наглите “.

Относно рецензиите на опозицията, Цветанов попита: „ Защо една система, одобрявана от европейските институции и имаше сигурност измежду българските жители, идвайки Българска социалистическа партия на власт, всичко рухна? След това се случи аферата "Костиброд " и на власт пристигнаха хора, които не трябваше да ръководят. Боли ме за всичко, което се случи в системата на Министерство на вътрешните работи след 2013 година “. Той добави, че, когато ГЕРБ са се върнали на власт е трябвало да градят доверието от нулата.

„ Трябва да има политическа воля, с цел да се бориш с престъпността “, приключи Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР