Случаят на маймунска шарка, който Гърция обяви за съмнителен, не

...
Случаят на маймунска шарка, който Гърция обяви за съмнителен, не
Коментари Харесай

Случаят на маймунска шарка, който Гърция обяви за съмнителен, не беше потвърден

Случаят на маймунска шарка, който Гърция разгласи за подозрителен, не беше доказан от направените лабораторни проби, оповестяват гръцките медии. 

В събота от гръцката работа за публично здраве оповестиха, че има подозрение за инфектиран задграничен екскурзиант. 29-годишният мъж и спътничката му бяха настанени в болница. Те бяха превозени със аероплан от остров Кефалоня до Атина в специфични капсули, както постановява протокола за надзор над разпространяването на болестта. Румънските медии оповестиха, че става дума за жител, живеещ в Обединеното кралство. Преди няколко дни той е имал висока температура и обрив в горната и долната част на тялото, оповестява телевизия Диджи 24.

Направените лабораторни проучвания на съмнителния случай не са разкрили съществуване на вируса на маймунска шарка, се показва в известие на ЕОДИ, оповестява телевизия ЕРТ. Тестовете демонстрират, че екскурзиантът е инфектиран с варицела. Варицелата е постоянно срещано заболяване, от което боледуват към четири милиона души, най-вече деца.

Клиничната картина на настанения в болница в Атина екскурзиант е добра. От през вчерашния ден той няма температура. Здравните управляващи ревизират пътя на болестта. Проверка е направена в хотела, където е била отседнала двойката. До момента там не са открити случаи на шарка. 

Според експерти маймунската шарка не може да прерасне в пандемията, защото не е доста заразна.  Няколко западни страни, измежду които Франция, Германия, Англия, Съединени американски щати, Испания и Швеция към този момент оповестиха, че са открили случаи на маймунска шарка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР