Случаят, който привлече вниманието на цяла Германия, вече е приключен.

...
Случаят, който привлече вниманието на цяла Германия, вече е приключен.
Коментари Харесай

Осъдиха на почти 3 години затвор Светослав Стойков, изритал жена в берлинското метро

Случаят, който притегли вниманието на цяла Германия, към този момент е завършен. Берлинският областен съд призна за отговорен българина от ромски генезис Светослав Стойков по обвинявания за нанасяне на тежка телесна щета и постанови 28-годишният мъж да бъде лишен от независимост за интервал от 2 години и 11 месеца, предава телевизионният канал ARD, представен от „ Фокус ".

Съдиите бяха по-снизходителни, в сравнение с прокурорите по делото, които упорстваха българинът да бъде наказан на 3 години и 9 месеца затвор.

" Това е извънредно подла офанзива ", напомни обвиняването, до момента в който на собствен ред отбраната " моли за лека присъда, която да бъде в границите на изпитателен период ", или казано по различен метод - две години отнемане от независимост. Магистратите обаче не почетоха настояването.

В четвъртък в съда бе показана и съдебно-психологическата експертиза, в която специалистите позволиха, че българинът може да страда от патологично психическо разстройство. Самият Стойков пледира безотговорност и в правосъдната зала призна, че няма визия по какъв начин би могъл да извърши нападението.

Бруталната офанзива, която не бе провокирана с нищо от жертвата, бе осъществена на 27 октомври 2016 година в станция на метрото в столицата Берлин, когато мъж атакува в тил млада жена, и с ритник в гърба я тласна по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки пострадвания, в това число счупена ръка. Извършителят, Светослав Стойков, е българин от ромски генезис, роден в Добрич. Месеци по-късно 28-годишният нападател се сблъска челно с немското правораздаване в развой, който стартира в четвъртък, 15 юни.

Властите съумяха да разпознават нападателя на дамата посредством записи от охранителните камери, които бяха направени обществено притежание. Германската полиция арестува 27-годишния Стойков с помощта на инцидентен пасажер, разпознал го в рейс от Южна Франция за Берлин. Той бе хванат при идването си в столицата на Германия. От прокуратурата прецизираха, че нападателят не е оказал опозиция при задържането му. В заповедта за арест на Стойков се уточняваше, че той е търсен за нанасяне на тежка телесна щета. По-късно прокуратурата повдигна обвиняване за тежка телесна щета, оптималната присъда за която, според немското законодателство, е отнемане от независимост до 10 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР