Случаят „Хашоги“ е един от най-ярките примери за нравствения срив,

...
Случаят „Хашоги“ е един от най-ярките примери за нравствения срив,
Коментари Харесай

Румен Петков: Случаят „Хашоги“ е един от най-ярките примери за нравствения срив, обхванал САЩ и Европа

Случаят „ Хашоги “ е един от най-ярките образци за нравствения срив, обхванал Съединени американски щати и Европа, където очевидно парите са изведени като полезност, която има по-висока стойност от човешкия живот и от свободата на словото. Това се показва в позиция на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков, оповестяват от пресцентъра на партията.

Според Петков еманация в това отношение е изявлението на президента Доналд Тръмп, че Съединени американски щати имат контракти за над 410 милиарда $ със Саудитска Арабия и това ги задължавало да бъдат доста деликатни и деликатни.

"Европа също се колебае по случая близо двайсет дни, като със спорадичните изказвания на обособени свои представители, единствено задълбочава чувството за изтощение и безспорна некадърност да отговори на упованията на хората в борбата за правдивост ", декларира Петков.

"В това отношение несъстоялият се български дипломат в Саудитска Арабия – Димитър Абаджиев надмина себе си, като се яви на стопански конгрес, който беше бойкотиран от всички европейски компании, в които има морал или най-малко остатъчен подобен. И това задължава нашето външно министерство и президента Румен Радев да подхващат всички вероятни ограничения, с цел да го отзоват незабавно. Защото по-позорящо събитие от това да легитимираш режим, който самичък си е признал, че негови чиновници са ликвидирали публицист, в актуалните условия мъчно може да бъде реализирано ", отбелязва ръководителя на АБВ.

"Ние от АБВ реагирахме по случая „ Хашоги “ още преди десетина дни, като с изключителна паника и гледище призовахме Европа да се изправи изрично против този брутализъм, който беше демонстриран от страна на Саудитска Арабия. Европа за жалост всеобщо си мълчи и това още един път задълбочава усещането, че евроатлантическите полезности са отживялост, и че водачите и институциите на тази Европа, към която всички толкоз доста се стремяхме, и която всички толкоз доста желаеме, висят сред $ и еврото, когато би трябвало да застанат зад човешкия живот и свободата на словото ", добавя Петков.

"За това Политическа партия АБВ упорства България незабавно да прибере своето неразбирателство, под формата на дипломат, от Саудитска Арабия. Също по този начин страната ни би трябвало да изиска от Европейска комисия, неотложно да вземе всички безапелационни ограничения за изолираност на бруталния режим в Саудитска Арабия. България би трябвало да упорства и в НАТО, за възбрана на всевъзможен оръжейни доставки за тази страна ", декларира Петков.

"Това би трябвало да се случи, в случай че желаеме най-малко пред личните си жители да покажем, че сме се борили и се борим за цивилизована Европа, в която свободата на словото и човешкия живот са от първостепенно значение.
В умозаключение ще отбележа, че голямо усещане също прави и крещящото безмълвие по случая „ Хашоги “ на всички български политици и институции ", добавя още ръководителят на АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР