Случаят Джокович продължава да бъде тема №1! Около час преди

...
Случаят Джокович продължава да бъде тема №1! Около час преди
Коментари Харесай

Снимката, която разпали войната между Джокович и Австралия


Случаят " Джокович " продължава да бъде тематика №1! Около час преди да разберем дали водачът в международната тенис класация ще се окаже с анулирана виза и ще пропусне Australian Open, локалните медии пробваха да разплетат комплицирания възел на абсурда, прераснал в политически.

Те са единомислещи - Джокович можеше да избегне фиаското, в случай че беше запазил безмълвие в обществените мрежи. А една избрана фотография е повода за старта на лавината от инспекции, разпити и арести!

Снимка: Reuters


През предходната година Джокович пазеше в загадка имунизационния си статус. Заяви, че не е срещу имунизациите, само че наблягаше също, че всеки има свободата да избира. До идването на сърбина в Австралия обаче, никой не знаеше дали Джокович е ваксиниран против ковид.

Светът научи, че той не е на 4 януари, когато тенисистът разгласява в обществените мрежи кадър от заминаването си за Австралия и показа, че ще взе участие в първия шампионат от Големия шлем за сезона... с здравно изключение.
View this post on Instagram




Снимката разгневи австралийците, които бяха принудени да съблюдават строги противоепидемични ограничения в продължение на месеци, против увещание, че за никого, изключително за чужденците, няма да е друго.

Това е и повода след първото отменяне на визата на Джокович, министърът по имиграционните въпроси Алекс Хоук да се възползва от правото си да разпореди депортиране на Джокович в името на публичния интерес.

Какъвто и да е бил проектът на уредниците и на екипа на Джокович, той се е провалил гръмко на 4 януари. Сега всичко зависи от юристите на сърбина и от тримата съдии в Мелбърн, които ще вземат съдбоносното решение по случая!

Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР