Случаят Белоградчик: масово лекари напускат лечебното заведение в града, без

...
Случаят Белоградчик: масово лекари напускат лечебното заведение в града, без
Коментари Харесай

Белоградчик остава без болница, изследват медицински служители от Видин

Случаят Белоградчик: всеобщо лекари напущат лечебното заведение в града, без 4-мата лекари обаче болничното заведение не може да работи.
Обмисля ли се помощза града от Кризисният щаб за битка с ковид?
" Вчера разговарях с прокуриста на видинската болница, откъдето нях известен, че по решение на Обинския съвет се закрива белоградчишката болница, не знам какви са претекстовете. Лично аз предложих, макар че това е работа на Министерството на здравеопазването, да бъдат привлечени лекарите от белоградчишката болница във видинската болница. ", отговори проф. Мутафчийски по време на утринния брифинг в Министерски съвет.
" В момента към този момент несъмнено са пристигнали пробите на към 25 медицински лица за проучване от видинската болница. Там знаете, че беше регистриран случай към 30 март. И в този момент към този момент има ясни учредения да бъде направена PCR тест на личния състав. То ще бъде осъществено във ВМА ", заяви още проф. Мутафчийски.
Кой би трябвало да се изследва и защо по време на пандемия?
Припомняме, че сега общият брой на доказаните случаи на COVID-19 при лица-медицински чиновници е 23 души. В мометна върви тестуване в Бърза помощ в София. По-късно денем би трябвало да станат ясни резултатите на 40 души от там, през днешния ден ще се изследват и още 40 души от така наречен 4-ти екип на Спешната помощ. И по този начин до момента в който се види целият екип. Изследват се, тъй като доктор е пътувал в чужбина и се е завърнала с ковид в България.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР