Случаят Александра шокира Румъния. 15-годишно момиче бе отвлечено, изнасилено и

...
Случаят Александра шокира Румъния. 15-годишно момиче бе отвлечено, изнасилено и
Коментари Харесай

Случаят „Александра“, който разтърси Румъния

Случаят " Александра " шокира Румъния.

15-годишно момиче бе отвлечено, изнасилено и убито. Александра изчезнала в сряда (24 юли). Тя се качила на автостоп от своето село за град Каракал. В четвъртък Александра се обадила три пъти на телефона за незабавна помощ, като декларирала, че е отвлечена  от някакъв мъж. Службата за незабавна помощ не съумяла незабавно да откри от кое място идва позвъняването и полицията отишла в дома на мъжа едвам в петък сутринта, към 19 часа след позвъняването на момичето.
 Румъния БГНЕС
Заподозреният за нейното ликвидиране 66-годишен мъж е арестуван, а при обиск в дома му са открити човешки остатъци. Полицията подозира, че те принадлежат на изчезналото момиче и на друго 18-годишно момиче отблизо село, изчезнало през април.

По-късно арестуваният румънец признал, че е умъртвил две тийнейджърки, съобщи Ройтерс. Той е арестуван в ареста, до момента в който трае следствието.

" Той призна обстоятелствата ", сподели юристът на обвинения пред публицисти, като добави, че към този момент не може да заяви повече детайлности.-->
 БГНЕС
Междувременно хиляди румънци стачкуваха в неделя против държавното управление, огорчени от бавната реакция на полицията.

Около 2000 стачкуващи са минали през центъра на Букурещ в символ на митинг против метода, по който са работили управляващите в този случай. Демонстрантите носеха плакати " Корупцията убива ", " Тяхната кръв е по вашите ръце " и " Убиват румънци ". По-късно те сложиха цветя и свещи пред министерството на вътрешните работи.
 БГНЕС
Организаторите на демонстрацията оповестиха, че стачкуват " срещу безразличието на управляващите , тяхната непросветеност и неналичието на съпричастност ".

По-малки митинги бяха проведени в други градове на Румъния.
 БГНЕС
Не закъсняха и уволненията. Вътрешният министър Николае Мога в профил полицейския шеф Йоан Буда откакто на полицията й бяха нужни 19 часа , с цел да откри къде се намира момичето, което на три пъти се обаждало на незабавния народен телефон. 

Румънските медии оповестиха, че първото позвъняване е било малко след 11 ч. в четвъртък. Полицията открила къде е момичето едвам в 3 ч. сутринта през вчерашния ден , само че изчакала три часа преди да влезе поради законови процедури.
 БГНЕС
Медиите цитират очевидци, че служителите на реда са разкрили овъглени остатъци в парцела дружно с части от облекла и елементи от бижута. 

Румънският президент Клаус Йоханис сподели, че казусът ще бъде оценен идната седмица на идващото съвещание на Съвета по национална сигурност. Той разкритикува полицията за " неточности и съмнение " в работата по случая и прикани за " строго наказване " на всички отговорни.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР