Случай от болница Св. Мина в Пловдив, свързан с кризата

...
Случай от болница Св. Мина в Пловдив, свързан с кризата
Коментари Харесай

В Пловдив: Зарази ли с коронавирус десетки починала жена, за която още не се знае от какво?

Случай от болница " Св. Мина " в Пловдив, обвързван с рецесията с ковид, разбуни духовете. Става въпрос за умряла 84-годишна жена, като подозренията са, че тя си е отишла от този свят поради ковид.
Според доктор Стоилов приказваме за неспособност да бъде взета проба поради липса на организация. Той споделя, че към 10 души от личния състав са били контактни. Изпратена е проба за аутопсия и в случай че се окаже COVID-19, " контактите са извънредно доста ", предизвести Стоилов и съобщи, че се чакат резултатите до сряда (18 март). " Спешна помощ " отхвърли да транспортира болната, тъй като нямало условия, добави лекарят.
Нямаме защитни средства, липсва инструктаж, акцентира и Стоилов, и различен доктор пред Нова телевизия. Те желаят съвещания, особено от Инфекциозна болница.
Д-р Калинов от Общинския спешен щаб разяснява, че „ Св. Мина ” е независимо комерсиално сдружение и следва шефът и съветът на лечебното заведение да кажат при проблем. Тази иформация я нямаме, посочи лекарят. И се разгласи твърдо срещу болничното заведение да стане аварийно лечебно заведение.
Калинов сподели и, че желае още през днешния ден докладна от регионална администрация какво става. Имаме декларирани 320 000 маски и 50 000 ръкавици, само че за какво още няма доставка, той не знае.
Зам.-областният шеф на Пловдив отхвърли такова да е ситуацията във всички пловдивски лечебни заведения.
Още: " Коронавирусът провокира нови и нови ограничения в Европа и по света "
" Нов болен от ковид българин - в Сингапур "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР