Случай на контрабанда на над 18 000 текстилни изделия, портмонета

...
Случай на контрабанда на над 18 000 текстилни изделия, портмонета
Коментари Харесай

Над 18 000 фалшиви текстилни изделия и аксесоари са задържани на Капитан Андреево

Случай на контрабанда на над 18 000 текстилни произведения, портмонета и колани с логото на световноизвестни марки предотвратиха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, оповестиха от Агенция "Митници ".

Стоката е била открита при инспекция на товарен автомобил с полска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Унгария. Митническите чиновници откриват, че количеството на групажната стока, опакована в 687 колета, не съответствува с оповестеното в показаните митнически документи.

Открити са били недекларирани 4711 текстилни произведения - шалове, чорапи, спортни комплекти, мъжки боксерки и 445 портмонета и колана с логото на предпазени търговски марки. За недекларираната стока е бил формиран акт на лидера на камиона. В хода на инспекцията измежду заявената стока, са били открити още над 13 000 текстилни произведения, по-голяма част от които чорапи. Те са били брандирани с изображения на световноизвестни марки, които са арестувани. За случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.

От началото на октомври това е трети случай, при който митническите чиновници откриват текстилни произведения и аксесоари. Част са били недекларирани, а друга са арестувани със подозрения, че продуктите са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, допълват от митниците. Общото количество на арестуваните продукти през месеца е близо 35 000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР