Случай на болен от хепатит Е и един заразен с

...
Случай на болен от хепатит Е и един заразен с
Коментари Харесай

​Внимание! Засякоха двама врачанин с неопределен хепатит във Врачанско

Случай на болен от хепатит Е и един инфектиран с неустановен тип на заболяването са открили от районната здравна ревизия във Враца през миналата седмица, научи BulNews.bg.
Здравните специалисти напомнят, че хепатит Е се хваща по същия метод като хепатит А, по-познат като болест на мръсните ръце. Може да се съобщи и посредством вода. Новият тип хепатит, който е изолиран като обособена болест през 80-те години на предишния век, стартира като грип - с болки в мускулите и потъмняване на урината. Стига се до пожълтяване на очите и тежко инфектиране на черния дроб. Различното е, че хепатит Е води и до меланхолия. Хепатит Е предизвиква инфектиране на черния дроб. Започва с грипоподобни сипмтоми, които не престават към една седмица преди “пожълтяването” на индивида. При някои пациенти се следят болки в мускулите и ставите, все едно са се преуморили. Болните са в цялостна адинамия (безсилие), не им се излиза, т. е. усещат се неразположени. Няма ваксина срещу хепатит Е.
От здравната работа, разкриват още, че от заразно болните са регистрирани и четири нови случая на ентероколит и шест на варицела. Разболелите се от остри респираторни болести за миналата седмица са 35 на 10 000 души, като стойностите са доста под епидемиологичните и няма доказани случаи на грип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР