Случай на агресия срещу израелски туристи у нас в хотел

...
Случай на агресия срещу израелски туристи у нас в хотел
Коментари Харесай

Скандал с хотелиер от Слънчев бряг, проявил агресия към израелски туристи

Случай на експанзия против израелски туристи у нас в хотел в Слънчев бряг. Прокуратурата се сезира, арестуван за 24 часа е шефът на хотела, упражнил принуждение против две дами с две деца. Засега е повдигнато обвиняване против незнаен причинител за безчинство, оповестиха от прокуратурата. Министерството на туризма подреди изключителна инспекция на хотела.

Случаят стана прочут след лъчение на любителско видео по израелския Канал 2. Новината се трансформира във водеща за израелските медии.

Слънчев Бряг, Несебър

Група израелски туристи идват в хотел в Слънчев бряг към 11 ч на 5 юли. Две дами с две деца упорстват неотложно да бъдат настанени, сходно на други туристи пътували с тях, настанени към този момент в различен хотел.

Според разпоредбите на този хотел обаче, това би трябвало да стане след 14 часа. Започва препирня, която приключва с експанзия към туристите от шефа Иван Тодоров, както се вижда и от любителското видео.

Ден след случая туристите са уведомили Почетния консул на Израел в България Орлин Мандов.
Орлин Мандов, почетен консул на Израел в България: Те споделиха, че са имали проблем с настаняването, нещата са ескалирали, точните им думи бяха за побутване и изблъскване от хотела, това, което видях от клипа звучеше по-страшно от това, което ми споделиха те.
От хотела се оправдават като настояват, че държанието на туристите е провокирало експанзията на хотелиера. Сред очевидците на случката е и израелският офицер по сигурността.
Хайм Барак, израелски офицер по сигурността в хотела: Започнаха да спорят, започнаха да плюят по него и той им каза- апелирам ви излезте на открито, аз също им споделих да се успокоят и след това да се върнат. Това е, което се случи, моят началник никого не е докоснал, споделям ви цялата истина.Димитър Москоянев, юрист, представител на хотела: Започват една вербална и невербална експанзия против рецепционистите, които са въпреки всичко хора с достолепие и не одобряват сходен метод на държание като храчене и така нататък
Каквото и да са правили туристите обаче, държанието на хотелиерите не е целесъобразно, безапелационни са от министерството на туризма, където осъждат грубото отношение на шефа, макар че не са разкрили нарушавания при категоризацията на хотела.
Аделин Младенов, основен специалист в Министерство на туризма: Доколкото се обясни, въпросните туристи не са спазили едни правила, които са изграждани и са построени в туризма от години, т.е. настаняването постоянно, когато идват, става в 14 ч, те са желали доста по-рано да бъдат настанени, културно им е обяснено, че в края на краищата има време да се приготвят пространствата и така нататък и оттова е зародил казусът, по-късно се е развил в някаква степен и форма.
Управителят на хотела Иван Тодоров през днешния ден е бил разпитан от полицията за случая, по-късно е арестуван за 24 часа. Очаква се прокуратурата да му повдигне обвиняване.
Орлин Мандов, почетен консул на Израел в България: Като информация, която аз знам от туроператора, че са им дадени обезщетения под формата на безвъзмездни екскурзии, таксита са им плащали и от тоя жанр.
Веднага след случая туристите са настанени в различен хотел. Въпреки това, една от потърпевшите туристки ще търси правата си и по правосъден ред.

От посолството на Израел в България разпространиха позиция, в която благодарят на Министерството на туризма за незабавната реакция. От дипломатическата задача имат вяра, че локалните управляващи ще създадат всичко належащо за възобновяване на справедливостта.

В известието се споделя още, че през последните години туристите от Израел в България стават от ден на ден и сходни случаи не отразяват връзките сред хората от Държавата Израел и България, и още по-малко отразяват все по-тесните връзки сред двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР