Случаите, за които става въпрос за намаляване на индивидуалния коефициент,

...
Случаите, за които става въпрос за намаляване на индивидуалния коефициент,
Коментари Харесай

Ще станат ли бедните ни пенсионери още по-бедни?

Случаите, за които става въпрос за понижаване на самостоятелния коефициент, са свързани с хора, които преди 1997 година се се осигурявали върху оптимални или над оптималните осигурителни приходи, а след 2000 година, в случай че са се осигурявали върху минималния застрахователен приходи, имат интервали, в които не са се осигурявали. Това изясни ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов в ефира на „ Здравей, България ” и Нова телеввизия.

„ В момента тече четиримесечният период, в който би трябвало да приключат производствата по изчисляването на размера на пенсиите, става въпрос за новоотпуснатите пенсии, и тогава ще стане ясно какъв е процентът на хората с понижените пенсии ”, разясни той.

Според него има три разновидността, с цел да не се стигне до понижаване на пенсиите. ”Това, което може да се направи, е да няма промени в хода на осигурителния път на всяко едно лице. Започнал си по едни правила- приключваш по тях. Другото решение е да има право на избор по кои правила да се пенсионира. Третото решение е в края на годината да има публично разискване, с цел да се предявят съответните ограничения ”, разясни той.

Според заместник-социалния министърът Султанка Петрова акцентира, че държавното управление на два пъти е нараснало пенсиите. Тя съобщи, че най-вероятно предлаганите промени няма да бъдат признати. „ Ние ще продължим да работим за това хората да получават почтени пенсии за това, което са изработили. Аз мисля, че това няма да остане в този вид. Това ще се промени и по тази причина има разнообразни мнения. Може би в действителност би трябвало да се направи тази оценка на въздействието.

Тя поддържа мнението на Хасан Адемов, че не би трябвало разпоредбите за пенсиониране да се трансформират в придвижване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР