Случаите от последните дни на циганска престъпност срещу медици и

...
Случаите от последните дни на циганска престъпност срещу медици и
Коментари Харесай

ВМРО: Поредните цигански посегателства показват, че има спешна нужда от държавна концепция по проблема

Случаите от последните дни на циганска престъпност против медици и елементарни хора в дребните обитаеми места са следващите образци, които демонстрират, че има незабавна потребност от идея на страната за справяне с казуса. Затова и Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване приканва заинтригуваните и служебно ангажирани лица за дейности в незабавен порядък, пишат те в известие до медиите.

Вчера вечерта евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки написа в своята Facebook страница ядосан текст във връзка следващия случай на циганско нахлуване в покрайнините на град Враца. Отново атакуван човек, вкъщи си.

Джамбазки споделя:

Отвратително. Гнусно. Нагло. Вчера във Facebook страницата си загатнах за следващия епизод на циганската престъпност, при която ром атакува доктор в Нова Загора. Днес виждаме следващия епизод от наглата сага във кино лентата „ Циганският въпрос “.

Мерките, препоръчани преди повече от седмица от вицепремиера Красимир Каракачанов, са необятно дискутирани и от политиците, и в обществото. Много жители и организации писаха на Каракачанов с оферти за допълнения към така наречен Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България.

Документът е възложен и на отрасловите министри. След като те внесат своите оферти, следва Концепцията да бъде сложена за разискване и приемане от Министерския съвет.

За реализиране на ограниченията, които са залегнали в тактиката, вицепремиерът Красимир Каракачанов ще изиска законодателни промени - въвеждане на административни санкции „ безплатен труд в интерес на обществото “ и „ задържане под стража “ в структурите на Министерство на вътрешните работи за осъществени административни нарушавания. Ще предложи на депутатите също да бъде уголемен обсегът на неизбежната защита, както и основаването на доброволни отряди по места.

Като съответни стъпки по предварителна защита на престъпността в тактиката на Вътрешна македонска революционна организация е записано:
• Повишаване на контрола на изкупуването на метали и други първични материали с неуточнен генезис.
• Проследяване на процесите на радикализация, включително религиозна, и други външни въздействия, застрашаващи националната сигурност със специфичен фокус гетата.
• Мерки за прекратяване на саморазправата при произшествия, включително превантивни акции за основаване на привички измежду циганското (ромското) население да се търсят правоохранителните органи (полиция) при пораждане на произшествия.
• Разграждане на клановите структури и понижаване на въздействието на главатарите им върху процесите в гетата – стопански, обществени, престъпни, политически и прочие
• Стриктно използване на настоящите санкционните механизми във връзка с продажбите на деца, телефонните измами, джебчийските обири, просията и други престъпения, включително механизмите за определяне на произхода на средствата за придобиване на огромни недвижими парцели и друго имущество от лица, без декларирани приходи.
• Приобщаване на честни и образовани лица от циганската (ромската) общественост към активността по запазване на публичния ред.
Ето за какво страната ни има незабавна потребност от така наречен Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България. Ние от Вътрешна македонска революционна организация няма да спрем да настояваме за нея, тъй като тези закононарушения, които станаха всекидневие би трябвало да спрат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР