Случаите на заразяване с вируса са надхвърлили 6600 в САЩ,

...
Случаите на заразяване с вируса са надхвърлили 6600 в САЩ,
Коментари Харесай

САЩ обявиха извънредно положение заради маймунската шарка

Случаите на заразяване с вируса са надхвърлили 6600 в Съединени американски щати, съгласно здравните управляващи.

Правителството на Съединени американски щати разгласи епидемията от маймунска едра шарка за изключителна обстановка за публичното здраве след внезапното увеличение на случаите.

Решението ще форсира разпределянето на ваксини, лекувания и федерални запаси за ограничение на разпространяването на вируса.

То идва по-малко от две седмици, откакто Световната здравна организация (СЗО) разгласи най-високата степен на изключителна обстановка след внезапното увеличение на случаите в международен мащаб.

По данни на здравните служби в Съединени американски щати случаите са надхвърлили 6600.

Една четвърт от тези случаи са се появили в щата Ню Йорк, който предходната седмица разгласи лично изключително състояние по отношение на заболяването.

Двата щата със идващия максимален брой случаи - Калифорния и Илинойс - оповестиха изключително състояние по-рано тази седмица.

По данни на американския Център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) тази година в света са доказани над 26 000 случая.

Някои специалисти в региона на публичното здраве показаха опасения, че оповестяването на изключително състояние може да докара до в допълнение стигматизиране на болните. Въпреки че всеки може да се болести с маймунска едра шарка, епидемията е съсредоточена най-вече измежду мъжете, които са хомосексуални.

Но тя не е чисто полово излъчена зараза (ППИ) и може да се съобщи и посредством непосредствен контакт със инфектиран човек./БГНЕС, Би Би Си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР