Случаите на заразени с коронавирус в Чехия надхвърлиха 3000, обяви

...
Случаите на заразени с коронавирус в Чехия надхвърлиха 3000, обяви
Коментари Харесай

Коронавирус: Чехия е най-засегнатата от бившите социалистически държави

Случаите на инфектирани с ковид в Чехия надвишиха 3000 , разгласи Министерството на здравеопазването на централноевропейската страна, представено от " Ройтерс ".

В понеделник са доказани 184 нови случая, което е нарастване с 6,5%, само че вторият ден с най-голямо закъснение от 1 март, когато бяха обявени първите случаи.
 В Чехия с апел
В Чехия с апел " спасете " бирата

Заради ковид управляващите затвориха заведенията за хранене и бирариите, което води до риск от повреждане на наливната бира

Държавата, която е направила повече от 43 000 теста и усилва тестването , е с най-вече случаи измежду някогашните социалистически страни, само че има надалеч по-малко случаи от западния си комшия Германия.

Министерството означи, че общо в страната има 3002 доказани случая и 24-ма умряли, до момента в който 25 души са се възстановили.

Властите се надяват да стартират да анулират рестриктивните мерки след Великден през април, в случай че обстановката е под надзор.
 Нови строги ограничения в Чехия против ковид
Нови строги ограничения в Чехия против ковид

Забраните няма да важат за погребенията

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 787 000 случая и над 37 000 умряли в 178 страни, възстановили са се над 166 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР