Случаите на зараза с коронавируса в Германия са нараснали над

...
Случаите на зараза с коронавируса в Германия са нараснали над
Коментари Харесай

Предупреждават ни: Идва лятна вълна на ковид

Случаите на болест с ковид в Германия са нарастнали над два пъти през последната седмица, а министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах предизвести, че следва лятна вълна на болестта, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Националният здравен институт " Робърт Кох " заяви, че за седем дни случаите на болест са приблизително 447,3 на 100 000 души по отношение на 199,9 на 100 000 за предходния седемдневен интервал.

" Доброволното носене на маски в закрити пространства и четвърта доза на имунизацията са най-хубавите противоотрови ", написа в " Туитър " немският здравен министър.

Четвъртата доза на имунизацията се предлага в Германия единствено за хора над 70-годишна възраст, за личен състав в здравни заведения и за хора със слаба имунна система.

Една от аргументите за бързото повишаване на заболелите може да се дължи на разпространяването на разновидността ВА.5 на разновидността Омикрон. Засега обаче специалистите в Германия не чакат това да докара до усложнения в здравната система.

На този стадий от пандемията, изключително след появяването на Омикрон, се счита, че честотата на разпространяване на болестта не дава отговор изцяло на общата инфекционна обстановка. От известно време насам специалистите допускат, че има огромен брой случаи, които не са регистрирани от здравния институт, основно тъй като болестта може да премине леко, и тъй като не всички инфектирани лица се подлагат на публично приет пи си ар тест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР