Случаите на тромбоза след ваксиниране с оксфордската ваксина АстраЗенека са

...
Случаите на тромбоза след ваксиниране с оксфордската ваксина АстраЗенека са
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов: Случаите на тромбоза след ваксиниране с АстраЗенека са утра редки |

Случаите на тромбоза след имунизиране с оксфордската ваксина " АстраЗенека " са ултра редки, заяви пред бТВ проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.

При сложени 21 млн.-22 млн. дози във Англия и Европейския съюз тези случаи са общо 25, като девет от тях са приключили със смърт.

" Това значи един случай на 1 млн. имунизирани, което е ултра рядко и на практика не може да бъде измерено ", сподели Гетов.

" Това „ само че “ е основано на тази информация, която е оценена от ЕМА. Това „ само че “ води до смяна или допълнение на така наречен продуктова информация с допълнителни предупреждения за вероятни извънредно редки проблеми “, изясни професорът.

По думите му у нас има към 1200 известия за нежелани реакции след имунизиране, само че честотата не се разграничава по отношение на тази, която е записана в късата характерност. Най-честите реакции са болежка на мястото на убождане, нараснала температура, главоболие и отмалялост.

Гетов добави още, че двата случая у нас, за които се подозираше, че съдбовният край може да е настъпил след ваксиниране с „ АстраЗенека “, са отхвърлени. " Нито един от тях не се потвърди с медицински експертизи и данни, че става въпрос за пряка причинно-следствена връзка сред имунизацията и съдбовния случай “, добави Гетов.

За разглеждането на съветската ваксина „ Спутник “ Гетов посочи, че евентуално по-рано от юни няма да има изводи на ЕМА по тематиката. " Руската ваксина е надалеч от утвърждение в Европейската организация по медикаментите ", бе безапелационен проф. Гетов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР