Случаите на робство в Европа са се увеличили многократно, а

...
Случаите на робство в Европа са се увеличили многократно, а
Коментари Харесай

Мигрантите в България рискуват да станат роби

Случаите на иго в Европа са се нараснали неведнъж, а България е измежду страните с максимален риск мигранти да се трансфорат в плебеи. Анализатори са открили, че причина за това е потокът от мигранти към Стария континент.

От 2015 година до момента в Европа са влезнали над 1 милион мигранти, основно от Сирия. Освен рисковете от самото пътешестване, за тези хора съществува и действителната заплаха да бъдат превърнати в плебеи, заяви бТВ.

Британската компания Вериск Мейпълкрофт (Verisk Maplecroft) всяка година изготвя отчет за актуалното иго. Това е общ термин, който обгръща закононарушения като насилствен труд, полово иго и трафик на хора.

В отчета са включени 198 страни, като се преглеждат структурата и успеваемостта на правоприлагащите органи, както и броят на сходните закононарушения.

България, Румъния, Гърция, Италия и Кипър са страните от Европейския съюз, където мигрантите са изложени на максимален риск от рабски труд, регистрират анализаторите. Те обръщат внимание, че и петте страни са основни входни порти към Европейски Съюз.

Около 115 000 мигранти и бежанци са достигнали Европа от началото на годината. Огромната част от тях, над 80 %, са влезнали в Италия.

Експерт от компанията съобщи, че управляващите в тези страни имат усложнения със оправянето с казуса поради огромния брой новопристигнали.

В международен мащаб, страните с максимален риск са Северна Корея, Сирия и Южен Судан.

Ситуацията в Турция също се е влошила доста в последната година. На противоположния полюс, най-голямо усъвършенстване е постигнала Индия (от 15-о до 49-о място). Тайланд също е записал сериозен прогрес (от 27-о до 48-о място).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР