Случаите на мистериозно заболяване, свързано с Covid-19, което засяга деца,

...
Случаите на мистериозно заболяване, свързано с Covid-19, което засяга деца,
Коментари Харесай

Деца се заразяват от нова мистериозна болест във Великобритания

Случаите на мистериозно заболяване, обвързвано с Covid-19, което визира деца, се усилват в Обединеното кралство , написа Mirror. Заболяването се е появило по едно и също време с пандемията от ковид. За новата болест оповестиха през вчерашния ден от английската здравна система NHS. До момента NHS разполага с информация за по-малко от 20 такива случаи, само че макар дребния брой специалистите преглеждат протичащото се като сериозна заплаха.

Случаите имат характерности на синдром на отровен потрес или болест на Кавазаки - рядко заболяване на кръвоносните съдове. Симптомите на болестта са вътрешни възпаления, стомашни болки, тресчица, почервенял език и обриви.

Само някои от децата с сходни признаци са дали позитивни проби за COVID-19, тъй че учените не са сигурни дали тези редки признаци са породени от новия ковид или от нещо друго. Има умряли, които не са страдали от други болести.

Британският здравен министър Мат Ханкок също призна, че към този момент има умряли от новата болест.

„ Това е нова болест, която считаме, че е породена от COVID-19, само че не сме 100 % сигурни, защото някои от болните реагират негативно на тест за ковид ”, сподели Ханкок пред радио Ел Би Си.

Той е разпоредил да стартира незабавен обзор на здравната документи за всички деца с вътрешно инфектиране, които са били подложени на интензивно лекуване през последния месец. Целта е допустимо най-бързо да се откри какво провокира новата болест.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР