Случаите на коклюш в България от началото на годината са

...
Случаите на коклюш в България от началото на годината са
Коментари Харесай

Кунчев: 70 случая на коклюш от началото на годината

Случаите на коклюш в България от началото на годината са достигнали 70 , разгласи в студиото на Нова телевизия държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той предизвести, че заболяването визира най-много хора без имунизация и имунизирани преди дълго време.

Кунчев показа елементи за първия случай на морбили в странатa - 4-годишно дете, ваксинирано на 1 година, само че с непълен имунен отговор. В момента положението му е положително.

" Не съм 100% сигурен дали приказваме съответно за тази болест. Доста са спорни проучванията, които бяха направени. По-добре да приемем, че е морбили и да вземем всички ограничения. Следващата седмица изтича оптималният инкубационен интервал от 21 дни. Ако до тогава не възникне нов случай, значи сме се справили. Открити са всички контактни на детето. То не е пътувало в чужбина, било е в прочут ски курорт, където има много чужденци ", разясни Кунчев.

Кунчев даде препоръки по какъв начин да се предпазим от захапване от кърлежи , като акцентира значимостта да се извади паразитът първоначално, което може да се направи с поклащащи придвижвания или с ръкавица.

Кунчев посъветва внимание при почистването на домашни любимци и пребиваването в природата. При захапване от кърлеж би трябвало да се обръща особено внимание. Важно е косенето на тревата и прегледът на кожата след престояване в природата. В случай на захапване, в случай че кърлежът е забележим и не е надълбоко впит, може да се смъкна елементарно. Ако е впит, е належащо да се обадим за здравна помощ.
 Първи за годината случай на морбили записаха у нас Обновена
Първи за годината случай на морбили записаха у нас

Става въпрос за дете на 4 години от София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР