Случаите на физическа агресия през миналата учебна година са били

...
Случаите на физическа агресия през миналата учебна година са били
Коментари Харесай

Само за една учебна година – 2200 случая на физическа агресия между ученици

Случаите на физическа експанзия през предходната образователна година са били малко над 2200, а на вербална – близо 2800. Според статистиката на просветното министерство случаите с възпитаници фрапантно са се нараснали.

За вчерашния случай, при който 17-годишен възпитаник атакува своя учителка в столичната гимназия по туризъм, момчето към този момент е обвинен.

Вчера майката на Марин Цанов била извикана в учебното заведение на диалог, защото учителите забелязали смяна в държанието му и почнал да получава слаби оценки.

По време на диалога, момчето се ядосало и тръгнало към учителската стая.

Разследващите са открили, че Марин е нахлул, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Той ритнал учителката, след което хвърлил стол по нея.

Заради чистото правосъдно минало на момчето, както и поради възрастта му, е наложена мярка за неотклонение „ Надзор на контрольор при детска педагогическа стая”.

В ранния следобяд 17-годишният Марин напусна ареста, придружаван от юрист и от майка си. Младежът реагира нападателно на въпросите на екипа на bTV.

Пред полицията и в негова поддръжка се събраха приятелите му. Според тях учителката е отговорна за случилото се, тъй като се държала надменно.

Във фейсбук профила си Марин е оповестил, че е скинар. Приятелите му удостоверяват, че е ходил на митинги на придвижване „ Национална съпротива”.

Мобилен екип от психолози ще работи по едно и също време с учениците и с учителите в гимназията.

Утре вечер в Софийската професионална гимназия по туризъм ще има ексклузивен педагогичен съвет, който ще вземе решение по какъв начин да накаже ученика.

Наказанието ще влезе в действие от идната образователна година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР