Случаите на домашно насилие са нараснали с 1/3 в някои

...
Случаите на домашно насилие са нараснали с 1/3 в някои
Коментари Харесай

В условията на карантина: Домашното насилие нараснало с 1/3 в някои страни

Случаите на домашно принуждение са нарастнали с 1/3 в някои страни от Европейски Съюз през седмицата след въвеждане на карантината, оповестяват от Европейския парламент.

Ръст на домашното принуждение се следи и в други  страни по света, означават от Екологичен потенциал. 

С оповестеното изключително състояние в доста страни, на дамите, живеещи в такава среда, им се постанова да си стоят вкъщи с насилника си за по-дълги интервали от време. Така да вземем за пример им е доста по-трудно да алармират горещи линии за помощ, защото причинителят постоянно е в близост.

" Тези дни и идните седмици са изключително рискови за дамите, жертви на домашно принуждение. Всички сме изправени пред съществени психически провокации заради изолираност, само че дамите, а от време на време и децата, живеещи в условия на принуждение, са изправени пред изключително изтощаващ стрес тест. Ето за какво в този момент би трябвало да обърнем изключително внимание на този въпрос и да разтеглим нашите дейности за прекъсване на насилието над дами ", сподели ръководителят на комисията на Европейския парламент по правата на дамите и равенството сред половете Евелин Регнер от Австрия.

" Няма да оставим дамите на Европа без помощ ", сподели още тя.

И прикани всички страни в Европейски Съюз да се заемат с този проблем и да дават интензивно информация къде и по какъв начин засегнатите могат да получат помощ. По думите ѝ това би трябвало да включва лесни способи за контакт и сигнализиране на полицията, като текстови известия, онлайн чатове и потреблението на кодови думи при контакт с лекари или фармацевти. Също по този начин би трябвало да бъдат предоставени повече места в центровете за отбрана от принуждение и спешните центрове за дами.

" Когато е допустимо, Европейски Съюз би трябвало да поддържа финансово ограниченията на страните членки, както и да им оказва помощ при акции за увеличение на осведомеността ", добави тя.

Според Регнер, пандемията от COVID-19 извънредно мощно акцентира половото неравноправие. " Както демонстрират данните на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, 70% от работната мощ в опазването на здравето са дами, огромна част от неплатените обществени грижи се правят от дами и идната икономическа рецесия ще засегне доста по-силно дамите. Наша задача е да помогнем за укрепването на физическото и психическото здраве на дамите и тяхната икономическа самостоятелност след рецесията с COVID-19. Няма да оставим дамите на Европа без помощ ", беше безапелационна тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР