Случаите на COVID-19 в САЩ главоломно растат през последните дни.

...
Случаите на COVID-19 в САЩ главоломно растат през последните дни.
Коментари Харесай

Ню Йорк застрашително тръгва по пътя на Ухан

Случаите на COVID-19 в Съединени американски щати стремглаво порастват през последните дни. До 17 март в страната намираха сред 1000 и 2000 нови случаи, а прогресията стартира с цялостна мощ от 20 март. Тогава бяха открити 5000 нови заболели, за последните два дни всеки се откриват сред 10 и 12 хиляди случаи.

Подобен взрив на заболели имаше единствено в Китай, когато най-вече случаи имаше в Ухан – 14 000 диагностицирани с ковид за 24 часа. Ситуацията в Съединени американски щати обаче стартира да ескалира.

В момента Съединени американски щати е на трето място с 46 145 заболели, от които 582 умряли и 295 оздравели.



Центърът на болестта е щатът Ню Йорк, където са  близо 50% от всички случаи на COVID-19 в Съединените щати. В градската агломерация на Ню Йорк болните са над 13 000, което е 35% от всички случаи, предава, abc7ny.com, представен от trafficnews.bg.

„ Вече има повече от 13 000 доказани случаи на ковид в Ню Йорк, не оставяйки подозрение, че ние сме епицентърът на тази рецесия “, съобщи кметът Бил де Блазио в понеделник по време на ежедневния си брифинг. Координаторът за реагиране на ковид в Белия дом, доктор Дебора Л. Биркс, съобщи, че близо 1 на 1000 души в района са се заразили с вируса - пет пъти по-често от други области. Над 2300 души са приети в болница в щата, а техният брой продължава да пораства.

Властите в Ню Йорк към този момент вършат полеви лечебни заведения, с цел да посрещнат новите заболели, които се нуждаят от здравно лекуване. До края на седмицата се чака да бъдат разкрити 1000 болнични кревати.

Училищата и университетите са затворени, като 1 млн. студенти и възпитаници учат отдалечено. Забранени са всички събирания на хора, като редица обекти, заведения и магазини са затворени.

Президентът Доналд Тръмп разгласи в неделя, че федералното държавно управление е задействало Националната армия за подкрепяне на Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон, три от щатите, наранени най-силно от ковид.

Другите щати след Ню Йорк са надалеч по-малко наранени от заразата  в Ню Джърси са 2844 души, а във Вашингтон са 2221  инфектирани.В Калифорния случаите са 2162, а в Мичиган 1328.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР