Случаите на COVID-19 в България вече са 1081. През последните

...
Случаите на COVID-19 в България вече са 1081. През последните
Коментари Харесай

Нов рекорден брой на заразени с COVID-19 в България за денонощието

Случаите на COVID-19 в България към този момент са 1081. През последните 24 часа са потвърдени още 66 нови случая. От тях 29 са в лечебни заведения.

Това съобщи ръководителят на Националният действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Излекуваните към този момент са 191 души. Броят на умрелите към този момент е 50. За денонощието умрелите са 3 -ма - жена на 87-години от ВМА, мъж на 53 години в Смолян и жена на 71 години в " Пирогов ".

Активните области са 13.

Увеличението на броя на инфектираните е с 6,5% от през вчерашния ден. Активните случаи са 841.

В София има 22 случая, от които 16 са амбулаторни. В Плевен са 13 откритите случаи, 9 са контактни на работещи в цех " Мизия ". Заразените с ковид в Сливен са 5, Велико Търново - 5, Пловдив - 4, Пазарджик - 4, Кюстендил - 4, Ловеч - 3 (в дом за възрастни хора в село Орешак), Видин - 2, Варна - 1, Бургас - 1, Силистра - 1, Перник - 1.

Децата до 18 години, зарaзени с COVID-19, са 39. Под 10 години са 22. Има 5 нови случая на инфектирани деца. В Плевен 2 девойки на 2 и 9 години. Кюстендил 2 момчета. В Пазарджик едно момче на 2 години.

При децата болестта протива извънредно леко, с признаци на простуда, в случай че изобщо ги има.

В село Буковлък има открит още един позитивен случай и по този начин те са общо пет.

На брифинга стана ясно, че тестванията в ромските квартали в София не престават. Търсят се нови фамилни огнища. Ген. Мутафчийски изясни, че в случай че някой има негативен тест, не значи, че получава виза да напусне квартала, в който живее.

" Има събития за идната седмица, които биха могли да дадат отношение и в България. Това е по отношение на настъпващите мюсюлмански празници. Главното мюфтийство издаде заповед да се затворят храмовете. Препоръчва се събиранията да бъдат единствено в най-тесен кръг. Раздаването на храни да бъдат пакетирани, по опция да бъдат дезинфектирани и да се раздават на най-нуждаещите си ", добави ген. Венцислав Мутафчийски.

Той благодари на Главното мюфтийство за подхванатите ограничения.

" Има данни, че доста хора се канят да пътуват от Турция през идващите дни. Ще излезем с апел да се преустановят тези пътувания, защото в Турция ситуацията е доста ужасно ", посочи шефът на Щаба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР