Случаите на Covid-19 се увеличават драстично в някои части от

...
Случаите на Covid-19 се увеличават драстично в някои части от
Коментари Харесай

Как страните в Южна Америка се опитват да възстановят икономиките си?

Случаите на Covid-19 се усилват фрапантно в някои елементи от Южна Америка. И въпреки всичко някои страни на континента облекчават въведените ограничавания и умерено възобновяват стопанските системи си. Други резервират строгите ограничения, откакто случаите не престават да порастват, написа CNN.

Във вторник шефът на СЗО за Америка - доктор Кариса Етиен - предизвести за внезапно повишаване на епидемиологичните криви в района и прикани държавните управления да не се разхлабват прекомерно бързо ограниченията за блокиране, като в противоположен случай биха рискували обновяване на огнищата.

Ето и взор към рестриктивните мерки и желанията на държавните управления за разхлабването им в най-големите стопански системи на континента.

Блокирането продължава

В Аржентина въведените от държавното управление ограничения за блокиране не престават най-малко до 7 юни.

В Чили главните градове остават под карантина. Но би трябвало да се има поради и че Чили в никакъв случай не е заявила цялостна карантина.

Куба, Салвадор, Хаити и Никарагуа също все още не са разгласи планове за разхлабването на въведените ограничения за ограничението на разпространяването на болестта.
 Коронакризата е най-тежката от Голямата меланхолия. Но надалеч няма да бъде толкоз страшна
Коронакризата е най-тежката от Голямата меланхолия. Но надалеч няма да бъде толкоз страшна

Разликата сред двата интервала

Облекчаване на ограниченията

Някои региони в Боливия започнаха " динамична карантина " в понеделник, която разреши на жителите да излизат покрай домовете си за несъмнено време през делничните и почивни дни.

Промишлеността, селското стопанство, минната промишленост и строителството в страната към този момент могат да възобновят активността си, а вътрешните полети следва да бъдат обновени на 3 юни.

В Бразилия , която е мощно наранена от огнищата на новия ковид, обособени области започнаха още веднъж да отварят несъществени бизнеси и действия като автомобилни дилъри, магазини за мебели и други.

В щата Сао Пауло комерсиалните центрове, офисите и фирмите за недвижими парцели отвориха още веднъж в понеделник. Карантината в едноименния и максимален град в страната обаче е удължена до 15 юни.

В щата Рио де Жанейро през днешния ден бяха отстранени някои ограничавания, които разрешиха на хората да упражняват по парковете и улиците. Разрешено е и плуването в океана.

Салвадор, Ресифе, Форталеза и Манаус също отстраниха отчасти рестриктивните мерки.

В Колумбия дейностите последователно се възобновяват. От понеделник отвориха порти фризьорските салони, комерсиалните центрове, музеите, библиотеките и офисите за недвижими парцели. Властите позволиха също по този начин хората да спортуват на открито, само че лимитирано. Хората над 70 години и децата над 6-годишна възраст могат да го вършат три пъти седмично, по 30 минути дневно, а възрастните - сред 18 и 69 години - могат да спортуват навън по два часа всеки ден.

Коста Рика влезе във фаза 2 на процедурите по обновяване на стопанската система в понеделник. Страната разреши на националните паркове, музеи и заведения за хранене да работят с потенциал до 50%. Хотелите също могат да отворят порти, още веднъж с до 50% потенциал.

В Доминиканската република отварянето на бизнеса ще стартира тази сряда. Малките компании ще могат да възобновят работата си, а огромните компании ще би трябвало да работят с ограничавания в личния състав до 50%. Отварят се и комерсиалните центрове.

Еквадор - летищата в Кито и Гуаякил възобновяват локални и интернационалните полети, само че единствено на 30% от постоянната периодичност. Правителството понижи броя на поръчаните часове за престой в дома, като потреблението на маски навън остава наложително. Ресторантите ще могат да отворят още веднъж в множеството градове с до 30% от оптималния си потенциал.

Гватемала - страната стартира фаза 1 от възобновяването си, като разрешава на хората да излизат на открито за интервал от 13 часа дневно.

Мексико - като част от новите ограничения за обновяване на бизнеса, този понеделник някои от промишленостите в страната започнаха работа. Това са минната промишленост, строителството, производството на авточасти и туризма.
 Коронавирусът ли ще е последният гвоздей в ковчега на кеша?
Коронавирусът ли ще е последният гвоздей в ковчега на кеша?

Вирусът кара доста консуматори, даже и в Германия, да премислят по какъв начин заплащат

В понеделник Панама навлезе във фаза 2 на " новата си нормалност ". Общественото строителство и минното дело могат да възобновят активност, а църквите, спортните и обществените зони могат да се отворят още веднъж с оптималната претовареност от 25%.

Парагвай - страната остава във фаза 2 на разхлабването на ограниченията до 11 юни. Гражданското строителство и корпоративните офиси към този момент възобновиха активността си. Културните и спортните събития са обновени, само че без аудитория, а някои магазини също са отворени.

Перу занапред навлиза във фаза 2 на ограниченията за обновяване, като разрешава на фризьори, магазини за облекла, обувки и книги да се отворят още веднъж.

Страната разреши още веднъж активност да възобновят и зъболекарите, клиниките, ветеринарните услуги, доставката на храна и ИТ фирмите

Уругвай , която стартира облекчение на рестриктивните мерки при започване на май, получи висока оценка за тактиката си за предварителна защита на вируса поради ниския брой случаи. В понеделник най-малко 403 учебни заведения възобновиха своята активност, в допълнение към специфичните учебни заведения и университетите, с изключение на в столицата Монтевидео.

Във Венецуела държавното управление разгласи " еластичност " на ограничаващите ограничения за пет дни, които бяха последвани от нова 10-дневна карантина. Някои от общините, граничещи с Колумбия и Бразилия, не бяха включени в този лист.

По време на това петдневно обновяване банките, лекарските кабинети, зъболекарите, строителният бранш и други компании можеха да възобновят активността си през несъмнено време от деня.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР