Случаите на COVID-19 по света спадат навсякъде, но пандемията не

...
Случаите на COVID-19 по света спадат навсякъде, но пандемията не
Коментари Харесай

СЗО: Случаите на COVID-19 по света спадат, но пандемията не е приключила

Случаите на COVID-19 по света спадат на всички места, само че пандемията не е завършила. Това се споделя в седмичния отчет на Световната здравна организация за пандемичната конюнктура по света, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица новите случаи на болест са били под 4,2 милиона по света, а смъртните случаи на инфектирани с COVID-19 са били към 13 700, което е 5-процентен спад.
" Това е доста окуражаващо, само че няма гаранции, че тези трендове ще се запазят ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

В отчета си СЗО отбелязва, че с мъртните случаи на инфектирани с вируса са спаднали в Югоизточна Азия, Европа и Близкия изток, само че са нарастнали в Африка, Америките и Западно-Тихоокеанския район.

Учени предизвестяват, че коронавирусът ще продължи да се популяризира и в бъдеще, частично тъй като той съумява все по-добре да заобиколи имунитета от имунизацията и от минали инфекции. 

Експерти показват като образец Китай , където управляващите тази седмица вкараха локдаун за 65 милиона души. 33 града, включително и 7 провинциални столици, са под цялостен или непълен локдаун в Китай. А случаи на болест има в 103 китайски града, което е най-вече от ранните дни на пандемията при започване на 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР