Случаи, като този с Джеф Безос от тази седмица, ни

...
Случаи, като този с Джеф Безос от тази седмица, ни
Коментари Харесай

Джеф Безос, Мохамед бин Салман и как принцът на Саудитска Арабия хакна телефона на милиардера

Случаи, като този с Джеф Безос от тази седмица, ни демонстрират напълно ясно, че в ерата на смарт телефоните и безконечната съгласуваност към интернет никой не е застрахован против хакерски офанзиви - даже и най-богатият човек в света.

Преди няколко дни редица новинарски портали оповестиха, че мобилният телефон на Безос е бил хакнат през 2018 година, а главният обвинен е самият принц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Пробивът се е случил посредством известие по WhatsApp изпратено от принца към притежателя на Amazon, което е съдържало файл с видео.

Разследването досега разкрива, че е " доста допустимо " известието да е пристигнало от персоналния телефон на Мохамед бин Салман.

По данни на The Guardian двамата мъже са си разменяли напълно естествени известия в WhatsApp преди видеото да бъде изпратено на първи май предходната година.

В часовете след изпращането на файла от телефона на Безос са изтеглени голямо количество данни, само че към този момент не излиза наяве от какъв темперамент са те и защо са били употребявани по-късно.

Някои спекулират, че следствието може би ще успее да свърже Салман със фотосите и поверителната информация към извънбрачната му връзка, които изтекоха през 2019 година /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР