Словото на президента на Шипка Днес отбелязваме 141 години от

...
Словото на президента на Шипка Днес отбелязваме 141 години от
Коментари Харесай

Президентът: Стори се немалко да се пренапише историята в услуга на политическите шарлатани

Словото на президента на Шипка Днес означаваме 141 години от Шипченската епопея. В словото си на историческия връх президентът Румен Радев съобщи, че през последните десетилетия е сторено значително да се пренапише българската история в услуга на политическите шарлатани от ново време.
 
Държавният глава се обърна към българите, пристигнали на Шипка, които по думите му преподават урок по история на цяла България: " Вече 141 години българите гледаме към този връх с поклонение. Никой не ще го рече по-добре от Вазов - " див всеизвестен връх ", където шепа български и съветски храбреци оставиха костите си, с цел да възкръсне България. На Шипка всички вие преподавате урок по история на цяла България. В последните десетилетия беше сторено значително, с цел да се изтрие и пренапише тази история в услугата на политическите шарлатани от доста време. С вашето наличие на този именит връх вие строшавате " на клеветата зъбът ". И това не е празен възторг! ".
 
Държавният глава подчертава върху патриотизма, към който народите през днешния ден се обръщат, поради опасността от загуба на еднаквост и не пропусна за означи, че провокациите елементарно могат да подхранят нападателен шовинизъм и ксенофобия.
 141 години Шипченска епопея Румен Радев на Шипка
" През годините патриотизмът беше отричан, само че през днешния ден народите още веднъж се обръщат към себе си, изправени пред опасността от историческата амнезия и загуба на еднаквост. Това е сериозен и опасен исторически миг, тъй като провокациите на днешния ден елементарно могат да подхранят нападателния шовинизъм и ксенофобията. В подобен миг за нас българите е значимо да черпим ентусиазъм от просветения национализъм на нашите възрожденци. Отворен към света, само че убеден в своята мощ и достолепие!. Вечна памет за героите на Шипка! Да живее България! ", приключи словото си президентът.-->
 
Сред формалните лица на Шипка бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, представители на институции и политици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР