Словесната престрелка между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и

...
Словесната престрелка между мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и
Коментари Харесай

Драката Моу загриза Конте и за уговорени мачове

Словесната престрелка сред мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и неговият сътрудник от Челси Антонио Конте очевидно няма да завърши скоро. Нещата ескалираха изключително след снощната победа на „ алените дяволи” с 2:0 над Дарби Каунти във ФА Къп, когато Специалния отвори тематиката за неотдавнашното наказване на италианеца по отношение на „ черно тото”.

Майкъл Оуен с изострен коментар за буйните мениджъри в Англия

Отношенията сред португалеца и италианеца в никакъв случай не са били брилянтни от мига, в който стана ясно, че Конте ще наследи треньорското кресло на „ Стамфорд Бридж”. В рамките на последните 24 часа обстановката се утежни фрапантно, като първият „ изстрел” бе дело на португалеца. Той разкритикува мениджърите, които се държат като „ клоуни” край тъчлинията, като мнозина разпознаха в думите му отровна стреличка по отношение на Конте и наставника на Ливърпул Юрген Клоп.

Конте отвърна на удара от Моу със "старческа деменция "

Във вчерашната си конференция Конте си разреши да отговори в същия жанр, като съобщи, че явно Специалния страда от „ старческа деменция”, тъй като по този начин се назовава положението, когато „ не помниш какво си правил в миналото”.

Подобна хаплива забележка нямаше по какъв начин да бъде подмината от Моуриньо и той нанесе удар с цялостния си потенциал. „ Нямам потребност от това мениджърът на Челси да споделя, че съм правил неточности в предишното и че ще върша такива отсега нататък. Това, което ще кажа, е, че в никакъв случай няма да ме санкционират за уговаряне на мачове”, съобщи Специалния.

Все още Специален?

Това беше ясна препоръка към 4-месечната глоба, която Конте трябваше да изтърпи през 2012 година. Тогава италианските управляващи не го упрекнаха непосредствено в присъединяване в уговорени мачове, а обвиняването бе, че не е подал сигнал за евентуално манипулирани дуели, до момента в който е бил отпред на Сиена през сезон 2010/2011 в Серия Б. Тогава Конте се вслуша в юридически съвет да търси извънсъдебно съглашение и да одобри 3-месечна глоба. Сделката с федералния прокурор обаче не бе приета от дисциплинарната комисия, която наложи 10-месечно наказване през август 2012 година.

Това докара до обжалване, при което Конте потвърди своята непорочност, а глобата му бе понижена до 4 месеца през октомври 2012-а. Същият проблем мина и през гражданско съдилище през 2013 година, като в началото Конте бе наказан на 6 месеца през април 2016-а, само че след обжалване почисти изцяло името си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР