Словесен двубой между Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос.

...
Словесен двубой между Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос.
Коментари Харесай

Грета Тунберг в сблъсък с Доналд Тръмп в Давос. Вижте

Словесен дуел сред Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос. Никой не е очаквал друго. В речите си двамата не назоваха имената си, само че и нямаше потребност. 
Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединените американски щати процъфтяват, а страната се радва на най-чистите въздух и вода в историята си. САЩ излезе от Споразумението за климата от Париж, само че разгласи, че страната му ще се включи в самодейност за засаждане на 1 трилион дървета. Тръмп сподели още, че не е време за скептицизъм, и че предсказанията за апокалипсис са пресилени.
" Не е време за скептицизъм. Време е за оптимизъм. Страхът и подозренията не се положителни съветници. Време е за големи очаквания и наслада и оптимизъм в дейностите. Време е да прегърнем опциите на утрешния ден. Трябва да отхвърлим предсказанията на безконечните пророци за крах и апокалипсис. "
В публиката беше Грета Тунберг, която малко по-късно взе участие в полемика " Избягване на климатичен апокалипсис. " В речта си тя още веднъж беше безапелационна. За една година нищо не е направено, сподели Тунберг на международните водачи. Ние получаваме " празни думи и обещания ". Според нея всички, подписали Парижкото съглашение, се провалят в реализиране на заложените в него цели за градус и половина по-ниски температури.
" Никоя политическа идеология или икономическа конструкция не съумя да се оправи с изключителната обстановка, обвързвана с климата и околната среда, и да сътвори обединен и резистентен свят. Защото светът, ако не сте забелязали, сега гори! "
Речите на Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос можете да видите в идващото видео.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР