Словенското външно министерство потвърди днес, че е получило вербална нота

...
Словенското външно министерство потвърди днес, че е получило вербална нота
Коментари Харесай

Унгария скочи на Словения заради карикатура на Орбан

Словенското външно министерство удостовери през днешния ден, че е получило вербална нота от унгарското посолство поради заглавна страница на седмичника "Младина ", на която е поместена подигравка на унгарския министър председател Виктор Орбан, вдигнал ръка за нацистки привет, съобщи организация СТА.

Министерството е предложило на унгарското посолство да не се намесва в публицистичната политика на словенските медии.

"Младина " разгласява карикатурата на 22 март, а посолството на Унгария разяснява, че заглавната страница е "политически безотговорна ", и изиска от външното министерство да помогне за предотвратяването на сходни случаи в бъдеще.

На въпросната подигравка са показани водачът на Словенската демократическа партия Янез Янша и съпартийците му Бранко Гримс и Милан Звер по какъв начин се прегръщат с Орбан, който е вдигнал ръка за нацистки привет пред унгарското знаме със словенски герб.

"Младина " по-рано писа, че въздействието на Унгария върху Словения не е за занемаряване и че най-голямата словенска парламентарна партия СДП е най-големият дебитор на Орбан, чийто режим, както твърди изданието, "контролира част от вътрешните работи на Словения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР