Словенското правителство реши да отмени полицейския час заради и да

...
Словенското правителство реши да отмени полицейския час заради и да
Коментари Харесай

От 12 април: Словения отменя полицейския час

Словенското държавно управление реши да анулира полицейския час поради и да смекчи доста противоепидемичните ограничения в страната след приключването на локдауна на 12 април.
Здравният министър Янез Поклукар заяви на конференция през днешния ден, че от понеделник се анулира полицейският час, който важеше от 22 до 5 часа и беше в действие от 20 октомври 2020 година Освен това държавното управление се връща към системата на последователно анулиране на карантинните ограничавания в сходство с подобряването на епидемиологичните индикатори. От идната седмица цялата територия на Словения ще бъде в " алена " фаза, предвиждаща отваряне на ски курортите, на магазините за нехранителни артикули с повърхност до 400 кв. м и на музеите и библиотеките. Ще бъдат възобновени и семинарните занятия в университетите и тренировките навън с присъединяване на до 10 души.
 Нов локдаун в Словения от 1 април Нов локдаун в Словения от 1 април
Словенското държавно управление одобри през днешния ден рекомендацията на локалните епидемиолози за налагане на по-строги ограничаващи ограничения поради нарастванет...
Целевите индикатори за прекосяване към идната " оранжева " фаза на карантината на процедура към този момент са реализирани - междинният брой на новозаразените през последните 7 дни е 932 при предел 1000, а приетите в болница са 618 при предел 1000. Това значи, че управляващите скоро ще би трябвало да анулират възбраната за пътешестване сред общините и да разрешат работата на хипермаркетите за нехранителни артикули и летните градини на заведенията.
Словенското държавно управление разгласи общ локдаун от 1 до 11 април поради продължаващото повишаване на броя на новозаразените с ковид. До приключването на този период остават затворени всички образователни заведения и множеството компании в областта на услугите. Забранени са всички събирания, в действие е вечерен час, а придвижването сред общините е неразрешено. Забраната за пътешестване не се отнася за имунизираните с ваксини на Pfizer/BioNTech, AstraZeneca и Moderna и за хората, преболедували COVID-19 през последните 6 месеца.
В Словения до момента са имунизирани над 300 000 души, или 15 % от популацията. От тях 120 000 са получили и втора доза ваксина. Страната ограничи използването на AstraZeneca само за хора над 60 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР