Словенското правителство прие препоръката на местните епидемиолози за налагане на

...
Словенското правителство прие препоръката на местните епидемиолози за налагане на
Коментари Харесай

Словения влиза в нов локдаун от 1 април

Словенското държавно управление одобри рекомендацията на локалните епидемиолози за налагане на по-строги ограничаващи ограничения поради повишаването на новите случаи на КОВИД-19 и ще вкара локдаун от 1 до 11 април, съобщи организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция. 

В този интервал ще бъде неразрешено пътуването отвън обособените райони на страната, като се изключи Великден, когато ще бъде позволено събиране на до шест души от две семейства, в това число децата.

По-голямата част от обществената администрация ще работи от у дома, като същата рекомендация е годна и за държавните и частните компании. Носенето на защитни маски навън става наложително още веднъж. Граничният режим ще бъде затегнат още от на следващия ден, като ще бъде разрешено влизане в страната единствено на хора с негативен PCR-тест. 

Междувременно, от през днешния ден в третия по величина град в Австралия , Брисбън , е разгласен тридневен локдаун, откакто там бяха открити четири нови случая на ковид, предадоха осведомителните организации. 

Мерките ще обиден над 2 милиона души. Затварят се учебните заведения, заведенията за хранене и питейните заведения, само че жителите въпреки всичко ще могат да излизат от вкъщи си, с цел да вървят на работа, в случай че работят в основни браншове, да пазарят хранителни артикули, да вършат физически извършения или да отидат на доктор. Носенето на маски ще бъде наложително в целия щат. При 25-милионно население в Австралия до момента са регистрирани към 29 000 инфектирани с ковид, 909 от които са умряли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР