Словенското правителство прие няколко мерки за смекчаване на поскъпването на

...
Словенското правителство прие няколко мерки за смекчаване на поскъпването на
Коментари Харесай

Словения прие специални мерки след скока на цените на енергийните източници

Словенското държавно управление одобри няколко ограничения за намаляване на повишаването на силата, в това число еднократна помощ от 150 евро за уязвимите обществени групи, заяви организация СТА.

Тази сума ще получат жителите, които са на обществени помощи, или общо 67 000 души, съобщи през вчерашния ден министър председателят Янша след съвещанието на държавното управление.

Право на добавка имат и пенсионерите, чиято пенсия не надвишава 1000 евро, инвалидите и многодетните фамилии, осведоми Българска телеграфна агенция.

За мярката ще бъдат отделени 100 милиона евро. Правителството ще се опита да промени акцизите за ток, газ и нефт на най-ниското допустимо равнище, само че Данък добавена стойност няма да се трансформира, сподели Янша.

Правителството одобри и проектозакон за намаляване на повишаването на източниците на сила за стопанската система и земеделието, като ще се провиснал 70 милиона евро " асиметрична помощ " за фирмите, които са наранени най-тежко от енергийната рецесия. Мерките ще важат от 1 февруари до 30 април, а съгласно Янша може да бъдат продължени, в случай че рецесията не стихне
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР