Словенският защитник Жан Карничник бе първото попълнение на Лудогорец, привлечено

...
Словенският защитник Жан Карничник бе първото попълнение на Лудогорец, привлечено
Коментари Харесай

Жан Карничник: Не отидох в Русия, за да играя в ШЛ с Лудогорец

Словенският бранител Жан Карничник бе първото попълнение на Лудогорец, привлечено по персоналното гледище на новия треньор на „ орлите “ Анте Шимунджа. Той пристигна в Разград като най-хубавия футболист в словенското състезание, национал на някогашната членка на Югославия и направил асистенция при огромния триумф с 2:1 над Тотнъм в шампионата Лига на конференциите.

Карничник даде първото си изявление в България за читателите на „ Мач Телеграф “. Ето какво сподели той.

- Какви са първите ти усещания от живота в България?

- Всичко е окей. Разград е дребен. Но дребен е и градът, от който беше и предходният ми тим – Мурска Субота, тъй че съм привикнал. Хората са приветливи, доброжелателни, усещам се добре.

- Как ти се коства Лудогорец?

- Има конкуренция в състава, всеки състезател е доста мощен. Добре ме одобриха останалите момчета в тима. Ако нещо ми би трябвало, запитвам другите. Живея в една постройка с Шакил Пинас. Той също ми оказа помощ доста с акомодацията. Другият, с който съм непосредствен, е новият вратар Симон Слуга. Ако всичко продължава да е наред с мен, се надявам да съумея в Лудогорец. Треньорът познава добре качествата ми, знае какво мога, в какво съм най-хубав и в какво не толкоз. Ако се наложи, ще очаквам шанса си и като ми се даде, ще го употребявам.

- Имаше ли други предложения към теб с изключение на тази от Лудогорец и в случай че да – за какво избра да дойдеш в Разград?

- Да, имах предложения от няколко клуба. Едната беше от съветски клуб от Премиерлигата. Реших да приема тази на Лудогорец, първо тъй като се познавам добре с треньора, само че още по-важната причина е, че желая да стана първенец и да играя в груповите етапи на евротурнирите – или в Шампионската лига, или в Лига Европа.

- Каква роля изигра за прехвърлянето ти Анте Шимунджа и какъв треньор е той?

- Както споделих към този момент, сигурно изигра, само че той не беше единствената причина да дойда в Разград. Повече от 4 години работя с него и може би е индивидът, който ме познава най-добре. Що се отнася до това какъв треньор е – съблюдава известна отдалеченост, каквато постоянно би трябвало да има сред състезател и треньор. Просто би трябвало да правиш това, което ти споделя и проблеми няма. Познава доста добре европейския футбол, играхме с Мура в Лигата на конференциите, станахме първенци на Словения, триумфите му приказват ясно.

- Как ти се видя Лудогорец в мача с Арда, в който ти дебютира?

- Честно казано, не съм очаквал, че ще вкараме 4 гола за едно полувреме и ще решим толкоз бързо мача. След това трябваше единствено да го доиграем и да внимаваме да не се контузи някой. Със сигурност изиграхме доста мощно първо полувреме.

- Знаеш ли, че преди години в Лудогорец игра твоя съотечественик Роман Безяк, който беше един от асовете на тима по това време. И вярваш ли, че и ти можеш да станеш водеща фигура в тима?

- Знам за него, да. Надявам се да бъда и аз огромна фигура. Само се надявам да привикна бързо с футбола и живота тук. Ако това стане мисля, че мога да бъда на равнището, което се изисква за Лудогорец.

- Каква е твоята персонална цел с Лудогорец?

- Искам да бъда още веднъж първенец, както станах подобен на Словения с Мура, а преди този момент и с Марибор, въпреки че там играх единствено в един мач. Искам и още веднъж да играя в Европа и Шампионската лига и да продължа да бъда част от националния тим на Словения.

- Беше определен за най-хубав състезател в Словения. Какво значи тази премия за теб?

- Така е, завоюва тази премия. Приемам я като оценка и самопризнание за моите качества. Знам, че ги имам и се надявам, че ще мога да покажа най-хубавото от себе си и в Лудогорец и да спечелвам титли с тима.

- Национал си на Словения. Какво е да играеш с Ян Облак, Йосип Иличич?

- И това е самопризнание за мен, че работа и се представям добре. Иличич и Облак, а и други мои съотборници, играят на доста високо равнище в Европа и се веселя, че съм в един тим с тях. Надявам се с положителни игри в Лудогорец още дълго време да играя за Словения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР