Словенският рефер Дамир Скомина ще ръководи финала на Шампионската лига

...
Словенският рефер Дамир Скомина ще ръководи финала на Шампионската лига
Коментари Харесай

Словенски рефер получи финала в Шампионска лига

Словенският рефер Дамир Скомина ще управлява финала на Шампионската лига сред Тотнъм и Ливърпул, оповестиха от УЕФА през днешния ден.

Двата британски тима се изправят един против различен на стадион "Уанда Метрополитано " в Мадрид на 1 юни от 22:00 часа българско време.

42-годишният Скомина е интернационален рефер от 2002-ра година и с това предопределение ще направи самобитен европейски хеттрик, защото към този момент е водил финала на Лига Европа сред Аякс и Манчестър Юнайтед преди две години и мача за Суперкупата на Европа сред Челси и Атлетико Мадрид през 2012-та година.

Скомина изпълняваше и функционалностите на четвърти арбитър по време на финала на Шампионската лига сред Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен през 2013-та година.

Само преди дни Gong.bg разгласява новината, че словенецът е любимец за тази крайна борба

През този сезон словенецът е водил четири мача от най-престижната европейска клубна конкуренция, както и два от Лига Европа. На финала в Мадрид негови асистенти ще бъдат сънародниците му Юре Прапотник и Роберт Вукан, а четвърти арбитър ще бъде Антонио Матеу Лопес от Испания.

Ролята на видео помощник рефер е поверена на холандеца Дани Макели, а негови помощници ще бъдат Пол ван Бьокел, Феликс Цвайер и Марк Борш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР