Словенският премиер се сблъска с редица критики в Европейския парламент,

...
Словенският премиер се сблъска с редица критики в Европейския парламент,
Коментари Харесай

Критики срещу Янез Янша в Европарламента

Словенският министър председател се сблъска с редица рецензии в Европейския парламент, беше упрекнат в нарушение на демократичните правила, въпреки че страната му пое ротационното председателство на Европейски Съюз.

Янша беше подложен на остри думи на срещата с членовете на в Страсбург, откакто произнесе тирада, която очерта проектите му за идващите шест месеца управителна политика за блока.

" Имам лични убеждения, лични полезности, само че представлявайки председателството на Европейски Съюз, имам вяра, че всички ваши гледни точки са законни, " сподели Янша пред евродепутатите.

Но присъстващите значително подцениха квалифицираните му мнения и накараха Янша да се заеме с неотдавнашните му словесни офанзиви против публицисти и членове на правосъдната система на страната му, които той упреква в пристрастия.
 Мащабен митинг изиска оставката на словенския министър председател Мащабен митинг изиска оставката на словенския министър председател
Хиляди словенци излязоха на проява в столицата Любляна през вчерашния ден с искане за оставката на премиера-консерватор Янез Янша. Според разл...

„ Всеки проблем, обвързван с върховенството на закона, не е вътрешна работа на държава-членка, а проблем за всички европейци “, съобщи немският евродепутат, началник на дясноцентристка група на Европейската национална партия, към която принадлежи и Янша в Народното събрание на Европейски Съюз.

Други бяха още по-директни, като холандският евродепутат Малик Азмани назова Янша част от " доста злокобен клуб ", който подценява " свободните медии, който не може да одобри независимостта на правосъдната власт или зачитането на правата на LGBTIQ ".

Словенското председателство на Европейски Съюз стартира нестабилно, откакто Янша, огромен почитател на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, ядоса топ еврокомисар по време на посещаване за поемането на председателския пост от Португалия.

В Страсбург Янша се опита да понижи напрежението, само че настоя, че не изхвърля в кошчето полезностите на Европейски Съюз. Ценности като свободата на печата и самостоятелната правосъдна система " образуват основата на нашия съюз, само че ние би трябвало да имаме поредна връзка с тези полезности ", сподели Янша пред евродепутатите. " В момента в Словения има нулева принуда над медиите и публицистите. Това е единствено случай на прекачване на словенски въпроси на европейско равнище, " сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР