Словенските власти не са регистрирали през последните три денонощия нито

Словенските власти не са регистрирали през последните три денонощия нито ...

Три поредни дни Словения не е отчела заразен с коронавирус.


Словенските власти не са регистрирали през последните три денонощия нито един нов случай на зараза с коронавирус, така че броят на случаите на COVID-19 в страната остава 1468 души, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение, публикувано на страницата на словенското правителство в Twitter.Още по тематаКак Словения се справи с коронавируса?18 май 2020 12:3019

Досега 106 души в Словения са починали от коронавируса. В словенски болници се намират 19 пациенти с коронавирус, като четирима от тях са в интензивни отделения, предаде БГНЕС.

Във връзка с постепенното подобряване на ситуацията с епидемията от коронавируса в страната, в края на април словенските власти започнаха постепенно смекчаване на ограничителните мерки, които бяха въведени от 16 март.

Словенският премиер Янез Янша обяви край на епидемията в страната на 15 май. В Словения отново работят ресторантите, магазините и други обекти в сферата на услугите. Премахната беше и забраната за пътувания между районите на страната без уважителна причина.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Източник: dnes.bg