Словенската звезда на Далас Маверикс Лука Дончич се завърна в

...
Словенската звезда на Далас Маверикс Лука Дончич се завърна в
Коментари Харесай

Лука Дончич се завърна с 53 точки и осигури успеха на Далас над Детройт

Словенската звезда на Далас Маверикс Лука Дончич се завърна в игра с впечатляващите 53 точки при триумфа на неговия отбор със 111:105 вкъщи против Детройт Пистънс.

Дончич изкълчи глезена си предишния четвъртък в дуела с Финикс Сънс, поради което пропусна загубата от Юта Джаз в събота.

Вчера вечерта обаче словенецът се завърна по допустимо най-хубавия метод и изигра втория най-резултатен дуел в своята кариера, с цел да помогне на своя отбор да надиграе Детройт.

Срещата стартира доста мощно за баскетболистите на Далас Маверикс, които стартираха със серия от 10-0, само че последователно Пистънс откриха ритъма си и макар че първата четвърт приключи при 30:27 в интерес на " маврите " до почивката гостите обърнаха развоя на срещата в своя изгода.

През третата четвърт Маверикс се бориха да се задържат близко в резултата, като Дончич вкара 18 точки, които помогнаха на домакините да се приближат единствено на точка от своя противник преди решителните 12 минути. В последната част пък Далас поеха водачеството в самото начало и до края на изпуснаха самодейността, с цел да стигнат до крайния триумф.

След този триумф Лука Дончич и компания заемат 7-та позиция в Западната конференция с баланс 25-27, до момента в който Детройт Пистънс остават на последното 15-то място на Изток с баланс 13-39.

Ето ги и останалите резултати в НБА от миналата нощ:

Филаделфия 76ърс – Орландо Меджик 109:119
Бруклин Нетс – Лос Анджелис Лейкърс 121:104
Оклахома Сити Тъндър – Голдън Стейт Уориърс 120:128
Минесота Тимбъруулвс – Сакраменто Кингс 111:118 след продължения
Сан Антонио Спърс – Вашингтон Уизърдс 106:127
Финикс Сънс – Торонто Раптърс 114:106
Портланд Трейл Блейзърс – Атланта Хоукс 129:125



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР