Словенската полиция залови 730 килограма хероин в пристанище Копер, което

...
Словенската полиция залови 730 килограма хероин в пристанище Копер, което
Коментари Харесай

Полицейско куче откри 730 кг. хероин в Словения

Словенската полиция залови 730 кг хероин в пристанище Копер, което е най-голямото количество от този опиат, хванато в страната през последните 30 години, съобщи организация СТА.

Пратката, чиято стойност се прави оценка на към 87 милиона евро, била адресирана до компания в Будапеща. Наркотикът бил открит с помощта на полицейско куче, заяви полицията.

Хероинът бил прикрит в резервоар с 437 ролки полиетиленово фолио. Наркотикът бил опакован в 1421 пакета с общо тегло 730 кг.

Разкриха най-големия трафик на опиати във Англия

Словенските управляващи незабавно уведомили сътрудниците от Унгария и тогава било разкрито, че незаконна група от Унгария е провела транспорта на контейнера от Иран.

Унгарските и словенските служители на реда решили да оставят част от пратката да стигне до получателя. На 5 ноември тя била получена от 47-годишен мъж, който я откарал в склад, нает на негово име. Мъжът бил задържан, а в дома му полицията разкрила 90 хиляди евро.

Засега не е открито дали задържаният мъж е работил самичък, само че се допуска, че е бил единствено един от уредниците на незаконната група.

Според словенската полиция в страната има прочут брой жители, които се занимават с контрабанда на опиати - хероин от Турция и кокаин от Южна Америка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР