Словенската полиция съобщи, че е открила 30 нелегални мигранти, скрити

...
Словенската полиция съобщи, че е открила 30 нелегални мигранти, скрити
Коментари Харесай

Словенската полиция откри 30 нелегални мигранти в запечатани товарни вагони

Словенската полиция заяви, че е разкрила 30 незаконни мигранти, скрити в запечатани товарни вагони, транспортиращи глина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред мигрантите имало 12 деца и бременна жена, заяви полицията. Те споделили, че са от Сирия, Иран и Афганистан. Влакът с 20 вагона пътувал от Сърбия за Словения.

Около 2000 мигранти са пробвали да преминат от Турция в Гърция

Полицията разкрила мигрантите на граничен пункт Добова на хърватско-словенската граница. Словенската полиция заяви, че мигрантите се покрили с глина, с цел да се скрият при прекосяването на границата. Животът им е бил в заплаха поради дефицита на О2 и втвърдяването на глината.

Хиляди мигранти, блокирани в Западните Балкани, обезверено се пробват да стигнат до страните от Европейски Съюз. Хиляди други се пробват да влязат след решението на Турция да отвори границите си към членките на Европейски Съюз България и Гърция. Балканските страни показаха опасенията си от нова мигрантска вълна, сходна на тази от 2015-2016 година, когато стотици хиляди мигранти минаха през района на път за Западна Европа. Словенската полиция заяви, че трима от мигрантите, открити във влака, са получили здравна помощ.

Междувременно полицията на Северна Македония залови през днешния ден покрай Щип 17 незаконни мигранти, оповестиха македонските медии. Мигрантите били видяни да се движат в няколко групи покрай районния път Щип-Радовиш. Те са откарани в приемния център в Гевгелия. Това е третият случай на хванати мигранти покрай Щип откакто по-рано други 40 мигранти бяха хванати в щипското село Лакавица и по-късно на 1 март полицията хвана 78 мигранти в региона. Двамата трафиканти бяха задържани.

Северна Македония прикани да не се популяризират подправени вести за мигрантската рецесия

В момента гръцката полиция се пробва да предотврати ново навлизане на бежанци и мигранти на гръцка територия, откакто турският президент Ердоган разгласи, че отваря границите и ще пусне мигрантите да влязат в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР