Словенската компания за домакински уреди Gorenje ще премести цялото си

...
Словенската компания за домакински уреди Gorenje ще премести цялото си
Коментари Харесай

Словенската Gorenje вече е китайска

Словенската компания за домашен уреди Gorenje ще реалокира цялото си произвеждане на хладилници в Сърбия. Китайският колос Hisense, който неотдавна закупи Gorenje, реши от 1 януари 2019 година хладилната техника към този момент да се създава в новия голям цех в град Валево, на 100 км югозападно от Белград.

" С китайската компания Hisense Group като мажоритарен притежател индустриалният потенциал се чака да се усили с до 1 милион спомагателни хладилници, което дава опция за наемане на 200-300 нови служащи ", разяснява уеб сайтът eKapija, базирайки се на свои източници от Gorenje.

С помощта на Hisense се чака словенската компания да получи достъп до нови пазари и нови канали за дистрибуция, както и да създаде ново индустриално портфолио.

През последните месеци китайският колос изкупи дяловете на останалите огромни акционери в Gorenje, като сега държи мажоритарен дял от 95.42%. Hisense ще се трансформира в едноличен притежател, откакто придобие и останалия капитал, предлагайки по 12 евро на акция, съобщи SeeNews.

Китайската компания е един от най-големите международни производители на тв приемници и домашен уреди и разполага с индустриални мощности в целия свят, в това число Европа. Компанията има повече от 75 000 чиновници в над 20 клона в света.

Словенската компания вижда в китайците стратегически сътрудник, който да поддържа напъните й за дълготраен, резистентен напредък и развиване.

Продажбата на Gorenje не би трябвало да тревожи нейните към 3000 чиновници в Сърбия, защото новият притежател има за цел разширение на производството и отваряне на нови работни места, заяви вестник Blic Biznis. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР