Словения затваря границата си с Италия за пътнически трафик и

...
Словения затваря границата си с Италия за пътнически трафик и
Коментари Харесай

Словения затваря границата си с Италия за пътнически трафик

Словения затваря границата си с Италия за пътнически трафик и приканва жителите си да се завърнат оттова, разгласи словенският министър ръководител Марян Шарец, съобщи ДПА, като се базира на словенската организация СТА.

В „ Туитър “ Шарец написа, че решението е по модела на ограниченията, взети от Австрия, и не се отнася до товарния превоз.

Броят на случаите на новия ковид в Словения през днешния ден се усили с шест и достигнадо 31.

Германия е записала над 200 нови случая на заразяване с ковид, Дания оповестява за двайсет.

Данните от шестте най-тежко наранени немски провинции от коронавирусната зараза демонстрират, че вирусът продължава да се популяризира из федералната република. За последните 24 часа немските управляващи са удостоверили над 200 нови случая, съобщи ДПА.

Броят на заразилите се с ковид в Дания доближи 262 души, откакто за последното денонощие той се е нараснал с 90 души, оповестиха през днешния ден датските здравни управляващи, представени от ТАСС. В Дания няма регистриран нито един смъртен случай. Поставени под карантина са 1101 души.

Испания и Германия не разрешиха всеобщи публични прояви поради ковид, италианският парламент редуцира работата си.

Испанското държавно управление забрани всички публични прояви, на които участват над 1000 души, в Мадрид, в два региона в Страната на баските и в Ла Риоха, в опит да овладее разпространяването на ковид, заяви през днешния ден министърът на опазването на здравето Салвадор Иля, представен от Ройтерс.

В останалата част от страната държавното управление ще преценя съответно дали да забрани многолюдни събития, посочи министърът.

Берлин разгласи през днешния ден, че анулира всички културни прояви в огромните зали на немската столица до 19 април, с цел да ограничи епидемията, съобщи Франс прес.

" В държавните театри, в оперните театри и концертните зали, представленията, планувани в огромните зали към този момент няма да се състоят, от на следващия ден, 11 март ", уточни в изказване берлинският зам.-министър на културата Клаус Ледерер, като разпореди на частните театри да " създадат същото ".

Италианският парламент редуцира работата си до най-необходимите съвещания при стеснен брой заседатели, заяви през днешния ден депутатът и член на комисията по външните работи и защитата в камарата на депутатите Вито Коменчини, съобщи ТАСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР