Словения разбира позицията на България относно нейното вето за започване

...
Словения разбира позицията на България относно нейното вето за започване
Коментари Харесай

Премиерът на Словения: В спора със Скопие на първо място е интересът на България

Словения схваща позицията на България по отношение на нейното несъгласие за започване на присъединителни договаряния сред Европейски Съюз и Северна Македония, защото е държава-членка, съобщи словенският министър председател Янез Янша, представен от скопското електронно издание Expres.mk.

„ Когато сме в едно семейство, неговият интерес е преди всичко, а след идва този на останалите “, съобщи Янша в изявление пред БНР и добави, че „ би трябвало да действаме като семейство, в противоположен случай е под опасност “.

„ Трябва да се опитаме да намерим компромис “, сподели той.

Премиерът дефинира последното предложение на португалското председателство за обновяване на договарянията като положително.

„ За България е добре да одобри нация, която приказва сходен език и има сходна просвета. Може да е противоречива точка, само че би трябвало да имаме стратегически взор върху нещата “, означи още Янша.

От своя страна министърът на външните работи на Словения Анге Логар съобщи, че едно от първите му идни визити ще бъде в България по отношение на ветото на България върху началото на договарянията с РСМ.

Вчера Словения пое шестмесечното ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз от Португалия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР