Словения постига деполитизация на историята, която може да влияе негативно

...
Словения постига деполитизация на историята, която може да влияе негативно
Коментари Харесай

Радев: Словения деполитизира историята си

Словения реализира деполитизация на историята, която може да въздейства отрицателно върху актуалните процеси . Осъзнавам какъв брой комплициран и нескончаем може да е този развой и желая да поздравя президента Борут Пахор за този триумф.
Това съобщи в Любляна българският президент Румен Радев , който дружно със брачната половинка си Десислава Радева са на публично държавно посещаване в Словения.

Радев посочи високата активност на съдействието сред България и Словения . Като образец за двустранното съдействие Радев уточни откриването на посолство в България , което работи от 2018 година Една от самодейностите е организирането на бизнесфорум.
 Словения открива посолство в София
Словения открива посолство в София

Захариева и словенският й сътрудник дружно на формалната гала

Желанието за присъединяване бе доста високо . Това демонстрира нашето предпочитание да работим дружно и обща цел да повишим двустранния продан. С президента Пахор чакаме да се задълбочават бизнесконтактите и да търсим нови, ефикасни форми на бизнессътрудничество. Имаме директна авиолиния сред Любляна и София. Президентът Пахор дойде с първия полет на Adria Airways , посочи Радев.

Той регистрира, че след откриването на директната авиолиния има нарастване на броя на туристите, чакаме и по-високи резултати в региона на бизнеса. Разширяването на Европейски Съюз и НАТО със страните от Западните Балкани е основен фактор за непоклатимост, сигурност и разцвет , безапелационен е Радев.

Обсъдихме и провокациите пред бъдещето на Европа и нашата обща позиция и общи политики да работим дружно за сигурна, солидарна и мощна Европа, уверена в утрешния ден, сподели българският президент. По думите му образованието, науката и културата са били свързващ детайл сред нашите два народа.

Припомняме, президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева бяха посрещнати с публична гала от президента Борут Пахор и брачната половинка му Таня Печар .

Планирани и срещи с министър-председателя Марян Шарец, с ръководителя на Народното събрание Деян Жидан и с кмета на словенската столица Зоран Янкович.

В Любляна президентът и брачната половинка му ще участват на банкет във връзка Националния празник на Република България - 3 март, даван от посолството на Република България в Словения за дипломати, изтъкнати представители на словенското общество и на българската общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР