Словения обяви червен код за валежи в по-голямата част от

...
Словения обяви червен код за валежи в по-голямата част от
Коментари Харесай

Словения обяви червен код за валежи в по-голямата част от страната

Словения разгласи червен код за превалявания в по-голямата част от страната. Дъждовете към този момент провокираха преливането на някои реки и наводнения.

" Това е най-лошият сюжет. На места единствено за 10 часа паднаха над 100 литра, даже над 200 литра на квадратен метър, което е повече в сравнение с вали общо за цялостен месец ", заяви метеорологът Рок Носан .

Обилните дъждове провокираха наводнения в някои райони. Значителна смяна на времето с значителни дъждове се чака и в Хърватия . Държавния хидрометеорологичен институт разгласи оранжев код за превалявания. Очакват се гръмотевични стихии, мощни ветрове и градушка тук-там. Прогнозата е бурите да продължат и в събота.

Предупреждава се, че съществува огромна заплаха от наводнения. Оранжев код за дъждове, гръмотевици и мощен вятър бе разгласен през днешния ден и в Босна и Херцеговина . Очаква се преваляванията да доближат от 15 до 30 литра на квадратен метър, а скоростта напразно да бъде сред 50 и 70 км/ч. На места са издадени предизвестия за градушка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР