Словения може да бъде сред страните, в които американските военни

...
Словения може да бъде сред страните, в които американските военни
Коментари Харесай

Помпео не изключи появата на американски военни в Словения

Словения може да бъде измежду страните, в които американските военни ще бъдат изпратени като част от тяхното преразпределяне в Европа . Това разгласи пред Словенската радио и телевизионна компания държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео.

" Наистина считам, че военното съдействие сред нашите страни е доста развито и значимо. Що се отнася до съответни задания, ще оставя министъра на защитата на Съединени американски щати да прави такива изказвания, само че вашите наблюдения вървят в вярната посока ", сподели той в отговор на въпросът за вероятната поява на американските военни в Словения като част от тяхното преразпределение в Европа.
 Помпео прикани младите демокрации в Източна Европа да бранят свободите си
Помпео прикани младите демокрации в Източна Европа да бранят свободите си

Виждаме, че авторитаризмът не спря да съществува през 1989 година или през 1991 година

" Ще се уверим, че имаме нужните сили на верните места ", добави държавният секретар.

По-рано министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер съобщи, че Вашингтон има намерение да търси в допълнение струпване на сили на източния фланг на Северноатлантическия алианс. Според него решението за евакуиране на 11 900 американски войски от Германия и пренасочване на част от тях в Италия и Белгия е взето като част от по-широки старания за " увеличение на бойната дарба на съюза ". Еспер сподели също, че преразпределянето на американските войски в Европа включва евакуиране на части по-близо до Черно море, с цел да се ускори сдържането на Русия.
 Помпео открива антикитайското и антируското си европейско турне в Чехия
Помпео открива антикитайското и антируското си европейско турне в Чехия

Консолидира централна и източна Европа против общи закани

Съединени американски щати са подготвени да провеждат доставки на всевъзможни енергийни запаси в Словения, с цел да подсигуряват нейната енергийната сигурност и самостоятелност.

" Ясно показахме нуждата да осигурим диверсификация на източниците на доставки на енергийни запаси в Словения. Америка е изцяло подготвена да им помогне във всеки от тези желания, било то екологичните технологии, или планувани нуклеарни централи или опцията да доставят природен газ от Съединените щати. ", уточни Помпео.

" Ние ще бъдем отлични сътрудници със Словения, тъй че словенският народ да разполага с нужните енергийни запаси от разнообразни източници ", акцентира държавният секретар, като означи, че подобен метод е значим за Словения да получи енергийна самостоятелност.

По-рано в четвъртък Помпео, който посети Словения, съобщи, че " зависимостта на европейските страни от доставките на сила от Русия заплашва националните ползи на Съединени американски щати ". Той също по този начин добави, че счита за " необикновено значимо " да се диверсифицират източниците на енергийни доставки за Европа и нейната самостоятелност по този въпрос от Русия.

Вашингтон неведнъж е заявявал, че европейските страни би трябвало да се откажат от съветския газ , в това число проектите да получават сила през газопровода " Северен поток 2 " и " Турски поток ". Служители на американската администрация настояват, че Москва преследва политически цели при осъществяването на тези планове. Много специалисти считат, че Съединени американски щати, пробвайки се да блокират " Северен поток 2 ", се стремят да прокарат доставките на втечнения природен газ в Европа, който е доста по-скъп от съветския газопровод.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР