Словения, която поема от 1 юли председателството на Съвета на

...
Словения, която поема от 1 юли председателството на Съвета на
Коментари Харесай

Световен дневен ред - юли 2021

Словения, която поема от 1 юли председателството на Съвета на Европейски Съюз, ще продължи напъните за започване на договаряния за присъединение със Скопие и Тирана. Това заяви през вчерашния ден непрекъснатият представител на Словения в Европейски Съюз - дипломат Изток Ярк.

Той добави, че предлагането на португалското председателство за излаз от разногласията сред София и Скопие дава добра основа за реализиране на решение. По неговите думи през септември може да се чака Любляна да даде предложение, което да получи обща поддръжка.

“Ще работим с желанието за слагане на начало на договарянията със Скопие и Тирана до края на годината”, съобщи посланикът. И изрази вяра в България да бъде формирано постоянно държавно управление след идните предварителни парламентарни избори.

Посланикът добави, че политическите диалози в Съвета на Европейски Съюз ще дефинират дали е допустимо да се приказва за разширение на Шенгенското пространство с България, Румъния и Хърватия, както неотдавна за следващ път предложи Европейската комисия, само че добави, че не чака единодушие за разширението на Шенген.

Ярка счита, че до края на словенското председателство множеството договаряния ще бъдат с физическо наличие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР