Словенецът Янеш Косиянчич беше избран за президент на Европейските олимпийски

...
Словенецът Янеш Косиянчич беше избран за президент на Европейските олимпийски
Коментари Харесай

Янеш Косиянчич беше избран за президент на Европейските олимпийски комитети

Словенецът Янеш Косиянчич беше определен за президент на Европейските олимпийски комитети (ЕОК) на генералната асамблея на организацията в Загреб. Той беше единствен претендент за поста и изпълняваше длъжността президент на ЕОК на мястото на Патрик Хики, който беше задържан по време на Олимпийски игри в Рио де Жанейро 2016 за противозаконна препродажба на билети.

На съвещанието в Загреб участва и президентът на МОК Томас Бах. Той съобщи преди медиите, че олимпийската централа ще вземе заслужено решение по отношение на присъединяване на съветските спортисти на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. Заседанието на Изпълкома на МОК ще се състои на 5 декември.

“Не знам какво решение ще бъде взето, само че то ще бъде заслужено. Според някои може да се окаже напън върху изпълнителния комитет по отношение на решението. Но сходни старания ще бъдат безполезни. Членовете на Изпълкома ще прегледат единствено обстоятелствата и заключенията на комисиите, а по-късно ще вземат заслужено решение ", разяснява Томас Бах.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР